FISA organizuje prvi onlajn turnir u fudbalu (FIFA)

880

 

Finalni dan USSB

U ovom vremenu gde su mnoga univerzitetska sportska takmičenja morala da budu otkazana ili odložena zbog pandemije kovid-19, FISA je prošlog meseca pokrenula potpuno novi turnir. Esport čelendž fudbal, koji će igrači širom sveta igrati putem interneta, u udobnosti i sigurnosti sopstvenih domova.

Početni izazov 2020. održava se na virtuelnom terenu FIFA-e od 06. do 16. jula, a jedan učesnik iz odobranih federacija članica FISE, predstaviće svoju zemlju onlajn.

Izvlačenje za ovu uvodnu e-seriju održalo se u četvrtak, 02. jula. Utakmice u grupnoj fazi počinju 06. jula, traju dva dana, odnosno do 08. jula a potom slede eliminacioni mečevi. Četvrtfinale, polufinale i finale održaće se narednih dana, a šampioni za muškarce i žene biće proglašeni 16. jula.

Ženska grupa ima snažnu zastupljenost iz Azije, a učestvovaće će Malezija, Indija, Kina, UAE i Saudijska Arabija, dok je u muškoj konkurenciji devet od 32 takmičara iz Evrope, a Azija ih prati sa osam.

„Mi i dalje beležimo veliki rast esporta među mladima i studentima“, rekao je potpredsednik FISE, Lucijano Kabral. „Dok ulazimo u ovu novu granicu, lagano koračamo kako bismo videli može li se događaj esporta uskladiti sa vrednostima, pravili i propisima FISE na način koji poboljšava iskustvo studenata u univerzitetu“.

Utakmice će se prenositi uživo, uz komentatore na engleskom jeziku na JuTjubu, Fejsbuku, Tviču i FISU.tv dva puta dnevno, u 14:00 CEST (12:00 GMT) i 22:00 CEST (20:00 GMT).

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPredsednik USSS govorio za EUSA i FISU sajt o EUG2021
Naredni tekstUNIADA odložena za proleće 2021.
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.