Finalisti u futsalu na turniru “Trofej Vidovdan” su “Dom 1” i “Atina”

1500

Polufinalni mečevi na turniru “Trofej Vidovdan” odigrani su u nedelju 4. 7. 2021. godine. Utakmice su održane na otvorenim terenima Studentskog grada, a svaki meč propraćen je uz značajan broj gledalaca.

Finalni dan USSB

 

Atina neizvesnim penalima prošla u finale 0:0 (7:6)

Prvi napad na utakmici protiv “Doma 4” poveo je Kičević, koji je loptu plasirao iznad gola. Đurković I Popović pokušavali su da svom timu osiguraju značajan početak, ali su lopte prolazile pored stativa. Đerić je bio aktivan u odbrani, a Đurković je uprkos dva odbrambena igrača oko njega i golmana loptu poslao tik pored ivice gola, što je bila jedna od najboljih prilika futsalera “Doma 4”. Kičević se našao sam sa suparničkim golmanom. Velika borba ova dva igrača publiku je držala na nogama, ali gola nije bilo (0:0).

Sastavi timova
Atina Dom 4
Lazar Simić Nenad Đorđević
Denis Muminović Stefan Đurković
Petar Radomirović Stefan Bošković
Srđan Kičević Marko Gligorić
Vojin Ljujić Mladen Popović
Dejan Đerić Nemanja Lukić
Milenko Purković Milan Najkić
Marko Krsmanović Filip Blagojević
Slobodan Pejić Marko Grujović
Đorđe Todorović Nemanja Trišić

Drugo poluvreme bilo je znatno napetije. Futsaleri su iskušavali sreću šutevima sa različitih delova terena ali lopta nije doticala mrežu. Ekipa “Doma 4” imala je prilike tri puta za napad iz kornera, ali su Atinjani čvrsto branili gol. Pritisak i iscrpljenost “Doma 4” rezutirao je kapitenovim zahtevom za tajm aut. Minuti su prolazili kao godine kako za umorne igrače, tako i za nestrpljivu publiku. Začuo se zvuk pištaljke, a činjenica da je rezultat i dalje bio nerešen govorila je da će utakmica biti završena okršajem u penalima. Sesiju su otvorili Đerić I Đurković koji su postigli po gol. Šut po šut, ni jedna ekipa nije dozvolila sebi grešku. Nakon izjednačenja na 5:5, red je bio i na golmane koji su, pored hitrih reakcija u odbrani, bili na visini zadatka i kada je reč o penalima (7:6). Slavlje za Atinjane usledilo je nakon promašenog poslednjeg penala suparničke ekipe. Rezultatom 7:6 tim Atine osigurao je sebi mogućnost borbe za zlato.

Srđan Kičević opet je govorio za naš portal. “Bili smo umorni I to se videlo na terenu. Presudila je sreća”, rekao je on za Sportindeks.

 

Golom razlike “Dom 1” savladao “Oftal C”

Sledeće na teren Studentskog grada izašle su ekipe koje su ostvarile značajne rezultate tokom ovog takmičenja. Futsaler Cvetić bio je najbolji strelac na ovoj polufinalnoj utakmici.
Dom 1 je početkom prvog poluvremena “ukrao” loptu rivalima i Alijagić je svoju šansu za šut iskoristio da loptu pošalje pored gola. Ekipa u markerima pokušavala je da suzbije napade Doma 1. Oni su imali organizovane napade, koji su se uglavnom završavali odbranom golmana Oftala C. Ekipe su dobijale podršku saigrača sa klupe i navijača, a na poluvremenu ostali su izjednačeni (0:0).

Sastavi timova
Oftal C Dom 1
Uroš Tomić Ervin Alijagić
Aleksandar Talić Milutin Ćosić
Nikola Krsmanović Branislav Vujić
Milenko Cimbaljević Radivoje Cvetić
Filip Filipović Radenko Sretenović
Nikola Vrbničanin Marijan Marjanović
Đorđe Tomić Vladimir Ćurčić
Ognjen Mijović Miloš Šobet
Aleksandar Avramović Lazar Novković
Dobrivoje Cvetić
U drugom delu meča Dom 1 počeo je intenzivnije da naglašava timsku igru. Svaka šansa korišćena je što bolje i konstantne asistencije futsalera ove ekipe pokazale su uigranu strategiju i nesebičnu želju za prolazak u finale. Možda se upravo to krije iza pogotka Radivoja Cvetića pola minuta pred kraj meča. Oftal C borio se do samog kraja i u tih nekoliko naizgled nebitnih sekundi, napao protivnika čak tri puta. Ekipa Doma 1 nije se omela. Meč koji je naslućivao da će biti rešen penalima, Cvetićevim šutom “kupljena” je karta za finale takmičenja “Trofej Vidovdan” (1:0).

Razgovarali smo i sa herojem utakmice Radivojem Cvetićem koji je zasluge za prolaz prepisao čitavoj ekipi. “Ekipa je zadovoljna i radi ono što treba. Gol sam slučajno dao ja, ali to nije važno, jedino se rezultat računa”, istakao je Cvetić i dodao da su spremni da se suoče sa teškim protivnikom u finalu.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB