Filozofi lako do polufinala

674

Ekipa Filozofskog fakulteta odnela je pobedu rezultatom 2:0 (25:19, 25:21), u meču protiv Medicinskog fakulteta u četvrtini finala Lige Univerziteta u Beogradu. Najbolji igrači u pobedničkoj ekipi su kapiten Glišić i njegov saigrač Mirić, dok je timu Medicinskog fakulteta Burić doneo sedam poena.

Finalni dan USSB

 

Mirić je na samom početku prvog seta dva puta za redom blokirao napad medicinara, to je donelo prednost njegovoj ekipi i rezultat 5:1. Nakon dve servis greške doktora usledio je tajm-aut. Filozofi su i dalje vodili, a Vidović je smeč loptom osvojio rezultat 13:7 za svoju ekipu. Rašić i Burić su blokirali ekipu Filozofskog fakulteta, ali filozofi su i dalje bili dva poena u prednosti (14:12). Burić je dijagonalom upisao još jedan poen, ali nakon toga je usledila servis greška medicinara. Filozofi su nakon Glišićevog asa bili u prednosti za tri poena (18:15), a greške medicinara dovele su do velike prednosti ekipe Filozofskog fakulteta. Petković je na samom kraju seta dijagonalom osvojio još jedan poen za svoju ekipu, a Mirić je zadao najjači udarac i završio ovaj set rezultatom 25:19.

Medicinski fakultet Filozofski fakultet
3 Jevtić I. 20 Petković S.
10 Cekić N. 15 Glišić M.
7 Nikolić L. 6 Kovačić J.
9 Bačević S. 5 Tadić L.
13 Rašić A. 9 Vidović A.
1 Micić A. 10 Mirić S.
8 Stanković A. 3 Konstantinović O.
22 Jovanović U.
4 Bojić V.
5 Burić B

Drugi set započeo je Jevtićevim asom. Micić je nakon toga blokirao filozofe, koji su i u ovom setu bili u prednosti od samog početka. Nakon dve greške studenata Filozofskog fakulteta, rezultat se izjednačio (9:9). Tadić je odservirao as, ali su medicinari ipak bili u prednosti. Bilo je neizvesno do samog kraja. Burić je u ovom setu osvojio pet poena, a Rašić je dva puta blokirao napad filozofa. U protivničkoj ekipi Vidović je na kraju seta dijagonalom ostvario rezultat 22:18, a Mirić je blokom osvojio 25. poen za svoju ekipu i filozofi su pobedili medicinare rezultatom 25:21.

Statistika
Medicinski fakultet Filozofski fakultet
Poeni iz igre 14 21
Greške iz igre 13 17
As 1 4
Servis greške 8 3
Poeni iz bloka 5 4

Kapiten Filozofskog fakulteta Matija Glišić izjavio je da su imali problema sa povredama. „Zahvalio bih se celoj ekipi što smo odigrali odličnu utakmicu. Imali smo velike probleme sa povredama, ali smo na kraju uspeli da pobedimo veoma nezgodnu ekipu Medicinskog fakulteta“.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB