Filolozi u polufinalu USSB kupa

349

Futsaleri Filološkog fakulteta savladali su futsalere Fakulteta političkih nauka rezultatom 4:1 (0:0) u četvrtfinalu USSB kupa. Najbolji strelac pobedničke ekipe bio je Bolić Kosta, a igrač suprotničke ekipe koji mu je parirao bio je Nikola Trukić. Meč je odigran u balonu “Sinđelić”.

Finalni dan USSB

Prvi deo utakmice započet je napadom futsalera FPN-a. Milojevićevo dobro dodavanje Đekoviću stvorilo je prvu priliku za pogodak, ali je šut bio usmeren van okvira gola. Stošović iz reda filologa pokušao je da stvori prednost u poslednja dva minuta ali je šut bio bezuspešan. Nije bilo konkretnih akcija i posed lopte bio je skoro jednak. Filolozi su defanzivnije igrali što je rezultiralo nerešenim rezultatom na kraju prvog poluvremena.

Sastavi timova
Filološki fakultet Fakultet političkih nauka
Veselinović D. (G) Jovanović I. (G)
2 Perić P. 0 Trukić N.
3 Stošović R. 11 Milojević M.
7 Bolić K. 22 Šojat A.
8 Iričanin N. 33 Ćeković V.
9 Tomović F. 99 Nikolić V.
11 Ćopić M.
14 Stošović O.

Drugo poluvreme startovalo je ofanzivnijom igrom futsalera FPN-a. Asistencijom Nikolića sa polovine terena, Trukić je postigao prvi gol već u trećem minutu ovog dela igre. Ovaj gol bio je alarm koji je probudio filologe i minut kasnije Perić akcijom sa leve strane gola izjednačio je rezultat. Ovo je značilo samo jedno – obe ekipe su opet bile na početku.

Krenuli su da se nižu šutevi ka golu, poredgola, kao i u stativu, pa su su se tako i odbrane golmana povećavale. Inicijative su se konstantno menjale i tenzija je bila prisutna.
U 13. minutu Bolić je okončao napetost i omogućio prednost ekipi filologa. Ovaj gol bio je vetar u leđa koji im je bio potreban i tri minuta kasnije isti strelac postigao je još jedan gol. Futsalere FPN-a ništa nije uspelo da obeshrabri te je borba bila prisutna do samog kraja. Kao peti igrač u igru je umesto golmana Jovanovića ušao Đeković.

Perić šutom na prazan gol sa polovine terena postigao je četvrti i poslednji gol na ovoj utakmici. Poslednja prilika za futsalere FPN-a da smanje prednost bio je penal koji je izveo Trukić, ali je šut bio usmeren iznad gola, pa se tako utakmica završila rezultatom 4:1 u korist filologa.

Za Sportindeks utiske je sumirao kapiten ekipe Filološkog fakulteta Petar Perić.
“Utakmica je počela vrlo tvrdo, fizički zahtevna i sa jedne i sa druge strane. Prezadovoljan sam i presrećan što se moja ekipa plasirala u polufinale”, zaključio je Perić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB