Filolozi penalima osigurali finale

444

Futsaleri Filološkog fakulteta savladali su futsalere Elektrotehničkog fakulteta nakon boljeg izvođenja penala ukupnim rezultatom 6:5 (0:0) u polufinalu USSB kupa. Najzapaženiji pojedinac na meču bio je futsaler ekipe filologa Perić Petar, a protivnik koji mu je parirao bio je Ćirić Luka.

Finalni dan USSB

Već se na početku znalo kolika je važnost ove utakmice te je shodno tome start bio udaran. U prvim sekundama igre ETF je stvorio svoju prvu priliku za prednost Ivkovićevim pasom Jokiću, ali je šut bio usmeren van okvira gola. Tomović je iskoristio ovaj promašen pogodak da stvori kontru svojoj ekipi ali usled neisplaniranog napada, ona nije rezultirala pogotkom. Prva prilika za filologe bio je slobodan udarac koji je izveo Tomović, ali je rezultat ostao nepromenjen. Usledio je dosta dug period bez pokušaja i nekog većeg poentiranja. Filolozi su igrali dosta defanzivnije i veći posed lopte imali su ETF-ovci. U ovom delu igre istakao se Tomović koji je prekidao svaku veću akciju ETF-a i uspeo da blokira svaku loptu. Bilo je dosta šuteva, ali nijedan dovoljno precizan da stvori prednost. Tenzija je sve više rasla, a igrači su bili sve nervozniji. Bolićev pas Tomoviću omogućio je priliku za zicer, ali je ova stopostotna šansa ostala neiskorišćena. Lopta se odbila o obe stative i malo je falilo da pređe gol liniju, ali je tu refleksno skočio golman Domanović. Ovaj deo utakmice završio se nerešenim rezultatom.

Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet                     Filološki fakultet
Domanović Ognjen (G) Veselinović David (G)
1 Kostić Blagoje 2 Perić Petar
4 Pantić Ognjen 3 Stošović Ognjan
5 Ivković Vladimir   6 Grujić Milan
  6 Pejić Vukoman 7 Bolić Kosta
  7 Jokić Uroš   8 Iričanin Nikola
  9 Ivljanin Pavle 9 Tomović Filip
 15 Ćirić Luka  11 Ćopić Momčilo
26 Vasiljević Ivan  14 Stošović Ranko

Drugo poluvreme bilo je podjednakog ritma kao i prvo. Repriza serije neuspešnih šuteva i akcija bez pogotka. Nije postojao neodbranjeni deo mreže i golmani su bili ključna karika u ovom delu igre. Nakon sedam minuta igre, Tomovićevim lošim izvođenjem slobodnog udaraca prva prilika za filologe pala je u vodu. Tandemu Bolić – Tomović parirao je duo Jokić – Perić. Nakon 13 minuta dugih paseva, neizvesnost je okončao Perić i golom iz kontre olakšao teret filolozima. Nije bilo prostora za strah ETF-ovca i znali su da gol moraju postići. Igralo se žustro i visokim tempom. Slavlje filologa nakon pet minuta prekinuo je Ćirić akcijom sa desne strane gola. Deset sekundi do isteka vremena žuti karton dobio je Tomović. Sudija je svirao kraj i usled rezultata 1:1 nastupilo je kolo sreće – penali.

U prve četiri serije za ekipu filologa šutirali su Tomović, Veselinović, Bolić i Stošović dok su na strani ETF-a bili Jokić, Ćirić, Ivković i Petrović. Svih osam futsalera ostvarili su po gol i došao je trenutak za petu odlučujuću seriju. Ćopić  je na strani filologa bio uspešan te je sva odgovornost pala na leđa Ivljanina. Pod pritiskom i ogromnom tenzijom, Ivljanin nije uspeo da ostvari pogodak te su filolozi slavili rezultatom 6:5.

Kapiten pobedničke ekipe Perić Petar podelio je sa nama utiske nakon uspešne serije penala. “Bila je ovo očekivano teška utakmica od samog početka, kao i svako polufinale. Stvorili smo dobru priliku u drugom poluvremenu i nakon toga smo se povukli, što nije trebalo pa smo zbog toga i primili gol. Finale je lutrija, čeka nas favorit i jača ekipa.”

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB