EUSA preduzima dodatne mere podrške Ukrajini

276

Izvršni komitet Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA) oštro osuđuje rusku invaziju na Ukrajinu i pomoćnu ulogu Belorusije. Danas je održan vanredni onlajn sastanak, na kojem se razgovaralo o pogoršanju situacije i humanitarnoj krizi u Ukrajini.

Finalni dan USSB

EUSA je osnovala EUSA fond solidarnosti, u koji će uložiti 20.000 evra kao sredstvo rezervisano za razvojnu podršku njenim članicama 2022. godine. Fond je posvećen isključivo podršci Nacionalnoj univerzitetskoj sportskoj asocijaciji Ukrajine. Izvršni komitet EUSA traži od saveza članica i celokupne univerzitetske sportske zajednice u Evropi da daju doprinos EUSA solidarnom fondu.

 

Nakon preporuka Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i akcija drugih organizacija, uključujući Evropski olimpijski komitet (EOK), Evropsku univerzitetsku asocijaciju (EUA), Međunarodnu univerzitetsku sportsku federaciju (FISU) i druge, takođe je izrečeno nekoliko sankcija, sa trenutnim dejstvom:

 

Univerziteti iz Rusije i Belorusije i predstavnici nacionalnih univerzitetskih sportskih asocijacija iz Rusije i Belorusije suspendovani su sa svih EUSA događaja do daljnjeg. Neće biti organizovani događaji EUSA u Rusiji i Belorusiji.Članovi EUSA komiteta, komisija i radnih grupa iz Rusije i Belorusije neće biti pozivani na buduće sastanke i aktivnosti EUSA. Izvršni komitet EUSA će pažljivo pratiti situaciju u Ukrajini i preduzeti dodatne sankcije, ukoliko to bude bilo potrebno.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPrijave za turnire povodom Dana studenata
Naredni tekstPočinje SUUB Liga!
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Iz ljubavi prema pisanju stvorila se želja za novinarstvom. Mislim da sport treba da bude sastavni deo svačijeg života i želim da kao sportski novinar to prenesem na druge.