EUROIJADA 2018: Rezultati odbojke i rukometa

1203

Danas je završeno takmičenje na internacionalnom turniru Euroijada koje se ove godine organizuje u Pragu. Naše ekipe takmičile su se u košarci, odbojci, futsalu i rukometu.

Finalni dan USSB

Odbojkaši i odbojkašice bili su pobeljeni u po dve grupe. U muškoj konkurenciji takmičili su se Unverzitet Maribor iz Slovenije, USJ Beirut iz Libana, Univerzitet Balamand iz Libana, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Univerzitet Singidunum i Medicinski fakultet Beograd.

Iz grupe A u polufinale su prošli Fakultet tehničkih nauka- dve pobede i Univerzitet Singidunum- jedna pobeda i jedan poraz. Iz grupe B u borbu za medalje otišli su Univerzitet Maribor- jedna pobeda i jedan poraz i Medicinski fakultet- dve pobede. U finale su prošli Univerzitet Singidunum pobedom nad Medicinskim fakultetom 2:1 i Fakultet tehničkih nauka savladavši Maribor sa 2:1 u setovima. Turnir je osvojila ekipa FTN-a pobedivši Singidunum sa 2:1. U meču za treće mesto ekipa Maribora pobedila je Medicinski fakultet sa 2:0 u setovima.

Kod dama je bilo devet ekipa. Univerzitet Singidunum, Univerzitet Maribor, Univerzitet Balamand iz Libana, USJ Beirut iz Libana, Univerzitet Bejaia iz Alžira, Ekonomski fakultet Beograd, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, EDOCONS iz Sremske Kamenice i  Univerzitet Pontificia Comillas iz Madrida.

U prvom  polufinalu igrali su Ekonomski fakultet kao prvoplasirani iz grupe M i Univerzitet Singidunum kao drugoplasirani iz grupe N, a takmičenje za zlato nastavio je Ekonosmki fakultet koji je pobedio sa 2:1 u setovima. Drugi meč za finale igrao je Univerzitet Maribor, koji je prvi u grupi N, protiv Fakulteta tehničkih nauka koji je bio drugi u grupi M, a u finale ide FTN pobedom od 2:1. Zlato je na kraju otišlo u ruke devojaka sa Ekonomskog fakulteta iz Beograda koje su pobedile FTN sa 2:0, a bronzom su se okitile odbojkašice Singidunuma savladavši Maribor sa 2:1 u setovima.

Rukometni turnir se igra samo u muškoj konkurenciji, a takmičilo se sedam ekipa.  Od stranih ekipa tu su bili Univerzitet Balamand iz Libana i Univerzitet Lajbnic iz Hanovera, a iz Srbije Tehnički fakultet Zrenjanin, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Rudarsko-geološki fakultet Beograd, Univerzitet Singidunum i Saobraćajni Fakultet Beograd.

Iz grupe A kao prvoplasirana dalje je prošla ekipa Univerziteta Singidunum koja je ostvarila dve pobede, drugi tim i ove grupe koji ide u polufinale Univerzitet Lajbnic sa skorom od dve pobede i jednim porazom. Grupa B imala je tri ekipe, a u polufinale plasirali su se Fakultet tehničkih nauka, koji ima dve pobede, i Saobraćajni fakultet sa jednim porazom i jednom pobedom. U finale se plasirao Univerzitet Singidunum pobedom nad Saobraćajnim fakultetom 19:17.   FTN savladao je Univerzitet Lajbnic sa 19:18 i otišao u borbu za trofej. Na kraju, šampioni su studenti Univerziteta Singidunum! U finalu su pobedili Fakultet tehničkih nauka sa 22:18. Treće mesto pripalo je Univerzitetu Lajbnic iz Hanovera koji je savladao Saobraćajni fakultet rezultatom 21:19.

Na turniru revijalno igraju i ženske ekipe Univerziteta Singidunum i Univerziteta Lajbnic iz Hanovera.

Rezultate sa turnira u košarci i futsalu pročitajte na ovom linku.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEuroijada 2018: Rezultati futsal i košarka
Naredni tekstSaobraćajci zaustavili farmaceute
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs