ETF uspešan na startu sezone

1033

Derbi meč prvog vikenda odbojkaške lige Univerziteta u Beogradu između Elektrotehničkog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka pripao je ekipi ETF-a rezultatom 2:1 (25:22, 19:25, 15:12). Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Gajić i Šiljegović sa po 9 poena, a sa druge strane Vereš je postigao 10.

Finalni dan USSB

ETF je igrao organizovanije i preciznije u prvom periodu igre, dok je FON više grešio. Rezultatska prednost je prelazila sa jedne na drugu stranu do rezulata 15:15 kada je Šiljegović realizovao dva napada i primorao FON da zatraži tajm-aut (17:15). Paravinja i Trifunović su uspešno napadali za FON u nastavku, a Burić je odservirao svoj treći as. Ipak, ETF je sačuvao rezultatsku prednost, a smeč Pejića po prstima protivničkog bloka za 25:22 označio je kraj prvog seta.

Sastavi timova

ETF

FON

19 Ratković Aleksa 17 Paravinja Nenad
16 Pejić Nikola 12 Glavinić Lazar
11 Šiljegović Todor 14 Vereš Martin
3 Milević Branko 1 Burić Branko
8 Raković Stevan 10 Trifunović Filip
13 Gajić Uroš 4 Vujić Bogdan
10 Šiškin Vladimir 2 Radović Đorđije
17 Stojiljković Nikola 3 Dobrijević Dimitrije
18 Tanasković Aleksa 11 Vukosavljević Aleksa
Zamena uloga usedila je u drugoj deonici – FON je bio spremniji u odbrani i pri organizaciji igre, dok je ETF ispao iz napadačkog ritma. Dugo se igralo poen za poen, a obe ekipe su tajm-autima pokušavale da poremete protivnika. Stojiljković je svojim drugim blokom doneo izjednačenje (10:10) nakon kog je usledila serija FON-a i rezultatska prednost (16:11) koju je ekipa iz Jove Ilića sačuvala i uvećala do kraja ovog perioda igre. Set je završen Trifunovićevom preciznom paralelom u devetom metru protivničke polovine terena i rezultatom 25:19.
Statistika

ETF

FON

Poeni iz igre 29 29
Greške iz igre 16 16
As servis 4 6
Servis greške 5 7
Poeni iz bloka 3 3
Momentum je i na početku taj-brejka bio kod FON-a koji je na promenu strana otišao sa +4 (8:4). Vereš je realizovao svoje napade, međutim, greške na servisu olakšale su ETF-u da se rezultatski približi. Gajić je poravnao rezultat na 10:10, dok su se Šiljegović, Stojiljković i Ratković upisali još po jednom u listu poentera (14:12). Konačan rezultat 15:12 postavio je Gajić smečom iz zone dva visoko po prstima dvojnog bloka FON-a.

Kapiten Elektrotehničkog fakulteta Aleksa Ratković, izneo je svoje utiske nakon utakmice.

„Utakmica je bila visokog intenziteta, očekivao sam tri seta. Drago mi je što je moja ekipa odnela pobedu, prvo je kolo i jako je bitno da startujemo dobro na početku sezone. Želja za pobedom u poslednjem setu odlučila je pobednika“, izjavio je Ratković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstVučkovićeva i Brčin vodile Vojnu do trijumfa
Naredni tekstFPN timski do pobede
Student sam četvrte godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segment svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.