ETF u trileru savladao šampionke!

1108

U prvoj utakmici ženske konkurencije šestog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu, košarkašice Elektrotehničkog fakulteta bile su bolje od ekipe Učiteljskog fakulteta rezultatom 35:34 (8:7, 12:6, 4:12, 11:9), došavši tako do treće pobede u ovogodišnjem takmičenju. Neizvesnu utakmicu punu preokreta rešio je pogodak Kovačevićeve sa poludistance u poslednjim sekundama.

Finalni dan USSB

 

Nedeljno popodne u ,,Vizuri” otvorili su poeni Penčićeve u prvoj akciji za vođstvo ETF-a. Jovićeva je u prvom napadu svog tima izjednačila rezultat sa linije penala, da bi potom i preokrenula pogotkom za dva na asistenciju Vukobratovićeve. ETF nije uspevao da dođe do poena gotovo tri minuta, a nakon trojke koju je za učiteljice pogodila Perišićeva otišlo se i na prvi tajm-aut (7:2). Po povratku na teren dve olako izgubljene lopte učiteljica vratile su ETF u igru. Ljubičićeva i Kovačevićeva bile su precizne iz kontri i vratile svoj tim na zaostatak od samo ,,pola koša”. U tim trenucima je i tim Učiteljskog zatražio tajm-aut, međutim ,,Bebe” su i po povratku na teren nastavile da gube lopte, što je u poslednjem minutu ETF preko Perićeve kaznio, te se na prvu pauzu otišao sa prednošću ETF-a od 8:7.

Nastavila je Ljubičićeva sa dobrom partijom i na startu druge četvrtine. Došla je do nove dve asistencije za koje učiteljice nisu imale odgovor u uvodnim minutima, međutim u trećem minutu uzvratila je Vukobratovićeva dodavanjima za Milijaševićevu i Jovićevu, nedozvolivši ETF-u da se dodatno rezultatski odvoji. Sredinom deonice Ljubičićeva je asistencije zamenila poenima (3/4 bacanja), što je na drugoj strani učinila i Vukobratovićeva, upisavši svoje prve poene na susretu. Na poluvreme se otišlo sa prednošću ETF-a od 20:13, nakon što je Penčićeva pogodila za dva.

Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet  Učiteljski fakultet 
Ljubičić Lj. 4  Jovana Novaković 4 
Radovanović S. 5  Tamara Skrlatović 6 
Živković T. 6  Marija Milijašević 7 
Stojanović A. 7  Marina Vasiljević 8 
Đorđić J. 8  Sanja Vukobratović 9 
Perić I. 9  Dragana Perišić 10 
Penčić I. 10  Svetlana Ivanović 11 
Milićević I. 12  Milica Jović 15 
Kovačević J. 13   
Tanasković M. 89   

Drugih šesnaest minuta donelo je mnogo uzbudljiviji susret nego što je to bio slučaj u prvom poluvremenu. Učiteljice su konačno krenule da pogađaju, dok je na drugoj strani šut ETF-a skoro u potpunosti ,,stao”. Skrlatovićeva je trojkom (četvrta asistencija Vukobratovićeve) nagovestila da se šampionke iz prethodne sezone do kraja neće predavati, da bi potom sa još četiri poena došle samo na koš zaostatka (22:20). To je bio znak za tajm-aut ETF, ali ni po povratku na parket situacija se nije promenila. Perišićeva je pogodila trojku, a potom i Skrlatovićeva za dva (obe na asistencije Novakovićeve), preokrenuvši rezultat u korist učiteljica, koje su u poslednjih osam minuta ušle sa prednošću od 25:24.

Statistika
Statistika  Elektrotehnički fakultet  Učiteljski fakultet 
1 poen  4/6  9/11 
2 poena  11/29  8/19 
3 poena  3/9  3/19 
Asistencije  10  8 
Ofanzivni skokovi  7  11 
Defanzivni skokovi  12  14 
Ukradene lopte  4  1 
Izgubljene lopte  7  10 
Blokade   1  1 

Poslednju deonicu susreta obeležili su preokreti. Ekipe su se smenjivale u vođstvu tokom čitave četvrtine, da bi u završnici ETF poveo trojkom Ljubičićeve za 33:31. Prednost učiteljicama vratile su Perišićeva i Vukobratovićeva pogodivši četiri od pet bacanja, i na dvadesetak sekundi do kraja otišlo se na tajm aut. Poslednji napad pripao je ETF-u, odbrana učiteljica nije ispratila Kovačevićevu koja je ostala nečuvana, primila dodavanje Milićevićeve i sa poludistance pogodila za konačnih 35:34 u poslednjim sekundama utakmice.

Kovačevićeva je bila i najefikasnija igračica pobedničke ekipe sa 14 postignutih poena. Na drugoj strani Perišićeva i Jovićeva ubacile su osam.

Strelac odlučujućeg koša na utakmici, Jelena Kovačević, rekla je da su ti poslednji poeni došli neplanirano, a pohvalila je i ostale članove svoje ekipe: ,,Stvarno se zahvaljujem svojim igračicama. Ovaj šut za pobedu došao je jer smo odigrale pogrešnu akciju. Svaka čast mom timu na timskoj igri i odbrani”, rekla je nakon pobede Kovačevićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstVojnici prvi finalisti!
Naredni tekstFarmaceutkinje još uvek bez poraza!
Živim u Zemunu. Ceo život pratim sport i zato sam se odlučio da upišem novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam fudbal za golmana ranije, a i sada branim rekreativno. Pratim sve sportove; najviše fudbal i hokej. Navijam za Liverpul, a u hokeju za NHL tim Anaheim Ducks.