ETF u trećem setu sprečio podvig EKOF-a

453

Odbojkaši Elektrotehničkog fakulteta trijumfovali su protiv Ekonomskog fakulteta rezultatom 2:1 (25:22, 26:28, 15:12) u duelu petog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu. Drugi susret nedeljnog programa odigran je na jednom od dva terena u sali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. U pobedničkoj ekipi Uroš Vinčić i Todor Šiljegović zabeležili su po 9 poena, dok su na drugoj strani Jakša Perić i Marko Sajić osvojili 15 odnosno 10 poena.

Finalni dan USSB

 

Ekonomisti su furiozno započeli dvoboj. Nakon dve greške ETF-a, Perić i Bogovac su direktnim poenima doneli velikih 0:5. Rival je bio prinuđen da zatraži pauzu i tako pokuša da se konsoliduje. Šiljegović je sa dva snažna smeča upisao svoj tim na semafor, međutim EKOF je još neko vreme „držao stvari pod kontrolom“. Pri rezultatu 6:10, elektrotehničari su vezali pet poena iz igre, a od toga je Miljević upisao čak tri (11:10). Timovi su igrali poen za poen sve do rezultata 15:14 kada je Perić poslao loptu u aut. Isti igrač se iskupio u narednom napadu, da bi nakon grešaka Šiljegovića, EKOF ponovo bio u vođstvu (16:17). Obe ekipe igrale su oprezno u završnici seta. Većina poena dovršavana je posle dugih razmena, uz mali broj grešaka. Kao čovek odluke istakao se  Stojiljković. Prvo je svojim blokom doneo ETF-u prednost od 22:21, da bi se nekoliko poena kasnije na isti način postarao da njegov sastav iskoristi prvu od dve set lopte (25:22).

Sastavi timova
Ekonomski fakultet Elektrotehnički fakultet
1 Andrija Graovac 1 Stevan Raković (L) 
3 Ivan Klać 3 Branko Miljević
4 Marko Sajić (C)  5 Stefan Ćirović
6 Jakša Perić 10 Strahinja Dinić
13 Branislav Petković (L) 11 Uroš Vinčić
14 Petar Đurđević  12 Todor Šiljegović
15 Marko Stanojčić 13 Aleksa Tanasković
16 Branislav Ruman 17 Nikola Stojiljković
24 Vuk Jovanović  20 Janko Biorac
69 Luka Bogovac 21 Uroš Madić
22 Maksim Vukanović

Stojiljković je smečom po sredini terena otvorio drugi deo meča. Najistaknutiji igrač na startu drugog seta bio je Perić. On je osvojio čak četiri od prvih pet poena svoje ekipe (4:5). Uspešnom serijom Ekonomski fakultet je došao i do tri poena razlike, međutim ubrzo su ušli u niz grešaka. Čak šest puta zaredom nisu bili precizni i delovalo je da bi ETF mogao da prelomi okršaj u svoju korist (13:9). To se nije dogodilo usled nekoliko loših poteza i neopreznosti prilikom servisa. Praktično su sami vratili EKOF, čiji igrači su poklon oberučke prihvatili i ponovo stigli do plusa od dva poena (16:18). Ubrzo je Stanojčić svojim greškama vratio set u egal (22:22). Vinčić nije dozvolio rivalu da dođe do set lopti dva napada kasnije. ETF je u tri navrata imao po jednu meč loptu, ali svoje prilike nisu iskoristili. Kazna je usledila preko Sajića koji je bio priseban u odlučujućim momentima i neodbranjivim hicima doneo izjednačenje (26:28).

Odlučujući set bolje su započeli elektrotehničari. Protivnik im nije dozvoljavao da se rezultatski odvoje, ali vođstvo je konstantno bilo na njihovoj strani. ETF je vodio 7:6 kada je viđena serija rivala od 4:0. Sajić je započeo niz, zatim je Stanojčić odservirao as, posle čega su usledile dve greške suparničke ekipe (7:10). Istom merom uzvratio je Vinčić i prednost je ponovo bila na kontu tima iz Bulevara kralja Aleksandra (11:10). Duel je okončan nizom od tri poena elektrotehničara (15:12). Elektrotehnički fakultet ostao je neporažen, dok je EKOF takmičenje završio bez pobede. 

Statistika
  Ekonomski fakultet  Elektrotehnički fakultet
Poeni iz igre 26 28
Poeni iz bloka 3 6
As 4 3
Servis greške 17 22
Greške iz igre 12 7
Nikola Stojiljković, igrač Elektrotehničkog fakulteta, bio je delimično zadovoljan igrom svog tima. „Pohvalio bih protivnike za fer-plej i kvalitetnu odbojku. Mi smo igrali solidno, sa usponima i padovima. I pored toga uspeli smo da pobedimo. Spremamo se za preostalu utakmicu“, izjavio je Stojiljković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV u dva seta bolji od Farmaceutskog
Naredni tekstEKOF bolji od medicinara
Završio sam ETŠ "Nikola Tesla". Trenutno sam student treće godine novinarstva na FPN-u. Ceo život pratim sport, naročito fudbal i košarku. Želeo bih da se bavim sportskim novinarstvom i izveštavam sa najvećih takmičenja.