ETF pobedom izbio na drugo mesto grupe B

1328

Odbojkašice Elektrotehničkog fakulteta pobedile su koleginice sa Fakulteta veterinarske medicine rezultatom 2:0 (25:11, 25:16) u šestom kolu Lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasnija odbojkašica na meču bila je Radivojevićeva iz redova ETF-a sa osam poena.

Finalni dan USSB

Utakmica je počela sporim tempom i greškama jedne i druge ekipe. Prvi poen koji je bio izgrađen od početka do kraja realizovala je Bacićeva jakim smečom po dijagonali. Naredne svoje napade veterinarke nisu uspevale da izgrade, pa su često smečove upućivale iz prve ili pete zone. Prijem servisa je takođe bio loše organizovan tako da su odbojkašice ETF-a lako dolazile do poena nakon servisa. Pri rezultatu 6:5 u korist ETF-a, Bacićeva, Ikodinovićeva i Radivojevićeva su posle brzih kontranapada uspevale da po paraleli upute loptu u prazan prostor terena. Ovo je bilo i presudno za ovaj set. Veterinarke su svoje poene dobijale uglavnom posle retkih grešaka protivnica. Radojevićeva je imala dva smeča iz prve zone i to su bili jedini poeni iz igre za ekipu Veterinarskog fakulteta. Radivojevićeva je pri rezultatu 20:9 i posle odlično izgrađenog napada izvela kuvanje i time ostavila u čudu protivnice. Do kraja prvog seta odbojkašice ETF-a imale su jos dva smeča, dok su ostali poeni bili greške protivnica. Dobile su ovaj set odbojkašice ETF-a 25:11.

Sastavi timova
Veterinarski fakultet Elektrotehnički fakultet
Radojević 6 (k) Dodig 8 (k)
Bacić 3 Radivojević 25
Ćalasan 5 Ikodinović 13
Kitanović 8 Basić 2
Krstić 13 Ratković 11
Tomašević 18 Milićević 4
Krajnik 3 (l)
Drugi set je samo bio nastavak loše igre veterinarki. Već polse 15 minuta odbojkašice ETF-a imale su prednost od 9:3. Prvi as servis publika je mogla videti u režiji Ikodinovićeve pri rezultatu 14:7. Odbojkašice Veterinarskog fakulteta nisu popravile prijem servisa i te greške su ih koštale egal utakmice. Vezale su ipak veterinarke par poena posle smečeva u aut Bacićeve, ali osim toga nisu u napadu kreirale ništa za pomen. Odbojkašice ETF-a su bile odlične u bloku tako da veterinarke i nisu imale prostora za realizaciju napada. Radojevićeva je prirezultatu 20:12 opet izvela kuvanje i time razbila monotoniju koja je zavladala terenom. Igračice Veterinarskog su do kraja utakmice nastavile da kupe poene na greškama protivnica, ali to nije bilo dovoljno. Njihove protivnice su većinu napada realizovale i tako osvojile i ovaj set rezultatom 25:16.
Statistika
Statistika Veterinarski fakultet Elektrotehnički fakultet
Poeni iz igre 4 19
Greške iz igre 21 17
Servis greške 5 3
As servisi 1 2
Poeni iz bloka 1 /
Posle utakmice kapiten ETF-a Ana Dodig kritikovala je pristup meču svoje ekipe. “Očekujem od svoje ekipe da će igrati ozbiljnije u narednim utakmicama. Ušle smo opušteno u ovu utakmicu i na svu sreću pobedile 2:0”, izjavila je Dodigova.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB