ETF na tronu

890

Odbojkašice Elektrotehničkog fakulteta okitile su se najsjajnijim odličjem, nakon što su u velikom finalu USSB Kupa izuzetnom igrom savladale ekipu Ekonomskog fakulteta, koji je drugu godinu u nizu završio takmičenje sa srebrnom medaljom oko vrata – 2:0 (25:15, 25:20). Najistaknutija u redovima šampiona bila je Lara Vuković sa 11 poena, dok je na drugoj strani najraspoloženija bila Ksenija Perić sa osam.

Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet Ekonomski fakultet
 1  Milica Stakić (L)  1  Jovana Ožegović
 2  Tijana Basić  2  Ksenija Perić
 4  Mina Kaljević  5  Milena Drobnjak
 7  Tijana Ćirić  6  Jovana Jovanović
 8  Jelena Marinković  7  Aleksandra Tomić
 9  Milica Lončar  9  Sara Ilić
10 Lara Vuković 11 Kristina Čabarkapa
11 Marija Ratković (C) 14 Anabela Milakov
12 Ljubica Cvetković 15 Tijana Perić (C)
14 Mila Pavlović 17 Mila Simović
15 Marija Drašković 18 Nina Bjeljac
27 Dragana Damljanović (L)
Finalni dan USSB

 

ETF je bolje ušao u meč odluke i vezanim as servisima, prvo Ratkovićeve, a onda i Vukovićeve, došao do osetnije prednosti na početku, na šta su protivnice morale da reaguju tajm-autom (8:1). Ekonomski fakultet je uspevao da osvoji poene, ali što je najbitnije nije mogao da na odgovarajući način zaustavi, već razigrani tim sa druge strane mreže. Priključak za ETF-om su pokušavale da održe Perićeva poenom iz „pajpa“ i Tomićeva, koja je imala solidan učinak da sredine mreže – 15:7. Usledila je još jedna serija odbojkašica elektrotehnike, Ratkovićeva je sa čeone linije predstavljala nerešivu enigmu za Ekonomski fakultet sa još jednim direktnim poenom iz servisa, na šta se nadovezao poen Ćirićeve sa „tempa“ – 20:8. Tačku na prvi set stavila je Vukovićeva prolazom iz zone četiri – 25:15.

Statistika
Statistika: Elektrotehnički fakultet Ekonomski fakultet
Poeni iz igre 25 18
Poeni iz bloka 10 14
As 7 3
Servis greške 1 4
Greške iz igre 2 3

Svesne da su im leđa pribijena uza zid, odbojkašice Ekonomskog fakulteta morale su da zaigraju na sve ili ništa. Takav način igre im se u početku isplatio. Perićeva je odservirala as, a potom je i maksimalno otežala organizaciju napada ETF-a, što su saigračice prepoznale kao šansu i iskoristile da dođu do vođstva (9:7). Igračice u crnoj garnituri dresova su zbile redove, uspele da povežu poene i preokrenu na 14:11. Usledio je period nadmoći ETF-a, Basićeva i Vukovićeva su imale odličan prolaz sa krajnjih napadačkih pozicija i titula univerzitetskog šampiona Beograda je bila jasno na vidiku (20:14). Ilićeva je uspela da udahne život „ekonomistkinjama“ i smanji zaostatak na četiri poena – 21:17. Ožegovićeva je zadržala priključak, ali je od druge strane dobila odgovor u vidu meč lopte, za koju je zaslužna bila Lončareva. Jovanovićeva je uspela da zaustavi napad ETF-a u sledećem poenu, ali Ekonomski fakultet nije mogao više od toga, te je Elektrotehnički fakultet ozvaničio kraj i otpočeo zasluženo slavlje – 25:20.

Najefikasnija u finalnom susretu i jedna od najzaslužnijih za zlato ETF-a, Lara Vuković, bila je ushićena po završetku utakmice. “Prezadovoljna sam kako rezultatom, tako i igrom cele ekipe. Iskreno, nismo očekivale da ćemo osvojiti prvo mesto, imajući u vidu da ove sezone nismo uspele da se ukombinujemo da odradimo treninge sve zajedno. Praktično jedini trening nam je bila Elektrijada, tako da ovaj uspeh time još više dobija na značaju”, izjavila je Vukovićeva.

Kapiten Ekonomskog fakulteta, Tijana Perić, osećala je ponos, ali i razočaranje, nakon osvojenog drugog mesta. “Prošle godine smo bile druge, te nam je ove sezone zlato bilo cilj. Malo smo razočarane, ali sam i ponosna na devojke ne samo večeras, već i gledano kroz celo takmičenje. Želim da čestitam protivnicama, stvarno su pružile bolje igru danas od nas i zasluženo pobedile. Mi se nadamo revanšu sledeće sezone i zahvalila bih se našoj publici, koja nam je pružila veliku podršku”, rekla je Perićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB