ETF lako protiv TMF-a

793

U drugom kolu Lige studenata univerziteta u Beogradu ekpa Elektrotehničkog fakulteta slavila je nad ekipom Tehnološkometalurškog fakulteta rezultatom 43:25(18:4; 7:12;11:3;7:6). Najzapaženiji iz tabora pobedničke ekipe bio je Jovanović sa ubačenih 16 poena, dok se na drugoj strani najviše istakao Milovanović sa postignutih 10 poena.

Finalni dan USSB

 

Prvi napad na meču obezbedila je ekipa Elektrotehničkog fakulteta, ali nisu uspeli da realizuju napad i povedu. S druge strane TMF bio je uporan u šutu van linije 6.75, ali ni njima nije pošlo za rukom da postignu poene. Prve koš na meču postigao je Ristić koji je bio precizan pod košem, dok je na drugoj strani siguran u šutu sa polu distance bio Milovanović(2:2). Do kraja prve deone poene za ekipu Tehnološko-metalurškog fakulteta postigao je Milosavljević koji je bio siguran sa linije slobiodnih bacanja oba puta, dok su na drugoj strani precizni bili Jovanović, Marinković i Perković te je rezultat na kraju prve četvrtine bio 18:4 u korist ETF-a.

Za vreme drugih osam minuta ekipa TMF-a zaigrala je ozbiljnije u napadu, ali razlika koju je ETF napravio u prethodnoj deonici bila je nedostižna. Na krilima Milovanovića i Milosavljevića uspeli su da postignu 12 poena, dok su iz tabora pobedničke ekipe pecizni bili Jovanović i Perković. Na poluvreme ekipa Elektrotehničkog fakulteta otišla je sa 9 poena prednosti(25:16).

Elektrotehnički fakultet Tehnološko-metalurški fakultet
4 Stevanović I. 3 Milosavljević L.
6 Ristić P. 5 Drobnjak A.
7 Perković N. 8 Nnikolić A.
8 Marinković M. 9 Juković U.
9 Zdravković L. 13 Milovanović O.
16 Katić M. 16 Priljeva S.
24 Jovanović B. 17 Kern D.
18 Đokić A.
23 Grgić V.
24 Kurćubić N.

Tokom poslednje dve deonice ekipa TMF-a postigla je ukupno 9 poena(3 u trećoj, 6 u četvrtoj četvrtini).Perković, Jovanović i Katić nizali su poene. ETF je pokazao autoritet kako u napadu, tako i u odbrani, te su uspešno priveli kraju utakmicu i slavili rezultatom 43:25.

Košarkaš Elektrotehničkog fakulkteta i najzapaženiji pojedinac Bojan Jovanović istakao je da se njegova ekipa nada prolasku u sledeću fazu takmičenja bez poraza. „ Dobro smo odigrali. Bili smo čvrsti u odbrani i sigurni u napadu i sve u svemu zadovoljni smo i okrećemo se sledećoj utakmici“, rekao je Jovanović.

Statistika
Elektrotehnički fakultet Tehnološko-metalurški fakultet
Poeni 43 25
Šut za 1p 8/22 5/9
Šut za 2p 10/20 7/17
Šut za 3p 5/17 2/23
Defanzivni skokovi 8 5
Ofanzivni skokovi 20 27
Asistencije 7 4
Ukradene lopte 9 4
Izgubljene lopte 3 4
Blokade 2 /

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDanilović trojkom sa pola terena doneo novu pobedu Mašincu
Naredni tekstRukomet: Rezultati drugog kola
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.