Ekonomski lako do polufinala

654

Odbojkaši Ekonomskog fakulteta savladali su ekipu Medicinskog fakulteta rezultatom 2:1 (25:22, 20:25, 15:12) u okviru četvrtfinala USSB kupa. Najefikasniji u redu pobenika bio je Jakša Perić sa 12 poena , dok su se na protivničkoj strani istakli Petar Vukelić i Marko Jordanov, sa po 9 i 5 poena.

Finalni dan USSB

 

Meč je započet servisom Medicinskog fakulteta i dugom dijagonalom Perića koji je osvojio prvi poen za svoj fakultet. Servis greške i greška iz igre koštale su medicinare prvog vođstva od 5:2. Na drugoj strani Cvijetić beleži grešku pri servisu, ali ni tu šansu ekipa Medicinskog fakulteta nije najbolje skoristila, pa tako nastavljaju niz grešaka. Ipak, medicinari su se vratili  u meč i rezultatom 7 prema 8 bili na korak do izjednačenja. Igru poen za poenom prekinuo je Pijetlović koji je dugom dijagonalom otpočeo seriju Ekonomskog (17:13). Sama završnica bila je neizvesna, pa tako Ekomoski nakon tajm-auta osvaja prvi set rezultatom 25:22.

Ekonomski fakultet Medicinski fakultet
16 Branislav Petković 6 Đorđe Mijailović
69 Luka Bogovac 1 Aleksa Mićić
7 Stefan Cvijetić 23 Dragan Ilić
1 Andrija Graovac 27 Lazar Radivojević
3 Vuk Inić 11 Nikola Milošević
11 Predrag Pijetlović 99 Marko Jordanov
4 Đorđe Novaković 33 Petar Vukelić
6 Jakša Perić 77 Vanja Bojić
22 Vasilije Jovanović
9 Saša Bačević

Medicinski fakultet u drugi set ušao je zagrejano i dijagonalama Vukelića poveo sa 3:0. Seriju je prekinula servis greška, međutim, medicinari spretni na mreži nisu dopustili protivniku da im se približi. Prvo veće vođstvo od 5:9, nije prekinuo ni tajm-aut Ekonomskog fakulteta. Mićić kao i Milošević na mreži bili su brilijanti, pa su tako svoj fakultet odveli u vođstvo od 16:10. Usledio je pad koncentracije, koji su ekonomisti vešto iskoristili i stigli na samo dva poena razlike (16:14). Seriju Ekonomskog prekinuo je tajm-aut medicinara koji su se vratili u igru i nastavili vođstvo. Sama završnica bila je obeležena nizom grešaka oba fakulteta, međutim, odbojkaši Medicinskog fakulteta rezultatom 25:20, izjednačuju na 1:1 u setovima.
Statistika
Statistika: Ekonomski fakultet Medicinski fakultet
Poeni iz igre 26 21
Poeni iz bloka 3 3
As 3 4
Servis greške 11 13
Greške iz igre 22 22

Odbojkaši oba fakulteta u treću deonicu ušli su skoncentrisano. Prva tri poena bila su obeležena greškama iz igre, međutim preciznim servisom Ilića i odbranom Vukelića, Medicinski je otišao u vođstvo od 5:2. Promenom strana ekonomisti preuzimaju meč u svoje ruke. Ni tajm-aut medicinara nije uspeo da prekine seriju Ekonomskog fakulteta koji je tačku na meč stavio paralelom Pijetlovića i rezultatom 15:12.

 

Odbojkaš Ekonomskog fakulteta Luka Bogovac, istakao je da je zadovoljan pokazanom igrom i dodao: Bila je dobra utakmica, borili smo se do poslednje sekunde, zadovoljan sam igrom i kako smo se vratili u meč , zaključio je Bogovac.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB