Ekonomski fakultet nakon uzbudljive završnice u polufinalu!

871

Odbojkašice Ekonomskog fakulteta su u dva seta, 2:0 (25:18, 29:27), savladale Farmaceutski fakultet i tako se plasirale u polufinale plej-ofa Lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasnija u redovima ekonomistkinja bila je Ksenija Perić sa 15 poena, a kod farmaceutkinja ta titula je pripala Tamari Ratković sa deset poena.

Finalni dan USSB

Ekonomski fakultet je stekao početnu prednost, pre svega zahvaljujući dobrim napadima iz zone četiri, kao i as servisu Tomićeve (7:3). Farmaceutkinje su pružale dobar otpor, ali su u bitnim momentima pravile greške iz igre i tako same sebi onemogućavale da naprave seriju i uhvate priključak (16:13). Perićeva je sa dva uzastopna asa povisila na 20:13. Ekonomski fakultet se u završnici opustio, ali je ponovo Perićeva bila u centru pažnje i sa dva poena, od čega jedan iz bloka, osvojila prvi set u korist svoje ekipe (25:18).

Sastav timova
Ekonomski fakultet Farmaceutski fakultet
2   Ksenija Perić 1   Jelena Veličković
4   Jovana Radmilović 2   Nađa Grozdanović
5   Milena Drobnjak 3   Teodora Maksimović
6   Tamara Beljić 4   Kristina Simić
7   Aleksandra Tomić 5   Ivana Tošović
8   Bojana Božović 6   Iva Stamenković
9   Sara Ilić 7   Mina Gurešić
11 Kristina Čabarkapa 10 Jana Kojić
13 Tijana Stojković 11 Teodora Voštić
14 Marija Bjelica 13 Tamara Ratković
17 Marija Rakić 14 Marija Lončar
20 Tijana Perić 19 Sara Kojić
20 Ljiljana Stamenković
22 Aleksandra Urošević

Farmaceutski fakultet se nije predavao i u drugom setu zaigrao ofanzivnije gde je jakim servisima onemogućio protivnicama da sprovedu svoje napadačke misli u delo (2:3). Perićeva je povratila vođstvo ekonomistkinjama sa nova dva asa u nizu, ali je Simićeva imala spreman odgovor i serijom poena iz prednje linije dala šansu svom timu da meč odvede u treći set (7:9). Tamara Ratković, korektor Farmaceutskog fakulteta, je uspevala da probije blok sa druge strane mreže i postavi rezultat na 9:14. Devojke u plavoj garnituri su uzvratile istom merom i poenima Ilićeve i Bjelice najavile dramatičnu završnicu drugog perioda igre (19:15). Perićeva je sa „pajpa“ osvojila novi poen za Ekonomski fakultet, a na drugoj strani se Veličkovićeva pokazala kao pun pogodak nakon ulaska sa klupe i izjednačila na 21:21. Greškama protivnica, farmaceutkinje su stekle tri set lopte. Kada se činilo da će se igrati treći set, odbojkašice Farmacutskog fakulteta su počele da greše i poklonile egal Ekonomskom fakultetu pri rezultatu 25:25. Igralo se na razliku, ali je Bjelica iskoristila četvrtu meč loptu i ozvaničila prolaz Ekonomskog fakulteta među četiri najbolje ekipe Lige Univerziteta u Beogradu (29:27).

 

Kapiten Ekonomskog fakulteta, Jovana Radmilović, imala je razloga za zadovoljstvo nakon prolaza u polufinale: „Znamo se jako dobro sa odbojkašicama Farmaceutskog fakulteta i znale smo da utakmica neće biti laka, što se i obistinilo. U prvom setu smo ih uhvatile na fakor iznenađenja sa nekoliko novih igračica, tako da sam zadovoljna prikazanom igrom. Potrudićemo se da u polufinalu odigramo još bolje, kako bismo otišle u među dve najbolje ekipe“, izjavila je Radmilovićeva.

Statistika
Ekonomski fakultet Farmaceutski fakultet
Poeni iz igre 24 21
Greške iz igre 13 14
As servisi 8 5
Servis greške 4 6
Poeni iz bloka 2 2

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFilozofi lako do polufinala
Naredni tekstSUUB Odbojka: Najava muškog polufinala
Student prve godine Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Želja da na bilo koji način ostanem u sportu i ljubav prema njemu i novinarstvu dovela me je na ovo mesto. Ljubitelj fudbala, kosarke, odbojke i formule 1.