Ekonomisti nakon tri godine dočekali pobedu za prolaz

869

Odbojkaši Ekonomskog fakulteta pobedili su ekipu Šumarskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:19, 25:16) u okviru sedmog kola Lige Univerziteta u Beogradu. U redovima pobedničkog tima najviše se istakao Perić sa postignutih 7 poena, a na suprotnoj strani Vuković je imao 6 poena.

Finalni dan USSB

 

Iako je Šumarski fakultet upisao prve poene (0:2), nakon toga došlo je do preokreta i ekonomisti su preuzeli inicijativu. Usledila je mini serija od 8 poena što je odbojkašima EKOF-a već na samom početku meča dalo jasnu prednost (8:3). Perić je bio precizan na servis liniji, tako je svom timu omogućio tri poena neodbranjenim asevima. Šumari su odbranom na bloku i Vukovićevim napadima ipak uspeli da izjednače rezultat na 13:13. U drugom delu prvog seta na svaka dva poena Ekonomskog fakulteta, Šumarski je osvajao po jedan poen. Set se završio rezultatom 25:19.

Sastavi timova
Ekonomski fakultet Šumarski fakultet
4 Marko Sajić (C) 1 Dragan Božić
6 Jakša Perić 2 Miloš Jovanović
11 Igor Dimitrov 5 Stefan Vuković
13 Branislav Petković (L) 6 Nikola Aničić 
15 Marko Stanojčić 9 Jovan Sremčević
16 Branislav Ruman 10 Jovan Vukašinović
17 Andrija Graovac
24 Vuk Jovanović
69 Luka Bogovac

Drugi deo duela Perić je otvorio smečom. Igra se nastavila poen za poen, a oba tima pravila su servis greške. Vukašinović je izjednačio poenima na 5:5, što je bio poslednji ravnoparan rezultat u toku meča. Sajić je poentirao  smečom, a tandem Botovac-Ruman na bloku doveo je na plus dva i stečenu prednost ekonomisti nisu ispuštali do kraja meča. Tajm aut šumari su zatražili nakon asa Perića koji je rezultat sveo na 17:10. Utakmica je završena nepreciznim servisom Vukovića, a ekonomisti su slavili razlikom od 9 poena (25:16).

Statistika
Statistika: Ekonomski fakultet Šumarski fakultet
Poeni iz igre 24 11
Poeni iz bloka 3 4
As 5 /
Servis greške 12 6
Greške iz igre 8 12
Luka Botovac bio je zadovoljan odigranom utakmicom. „Ovo je bila borba za prolaz. Tri godine čekamo pobedu i konačno smo to uradili. Mnogo sam srećan“, objasnio je igrač Ekonomskog fakulteta.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdbojka: Na programu utakmice zaostalih kola
Naredni tekstMašinac minimalnom razlikom obezbedio finale
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je od malena bio važan deo mog života i iz toga se rodila ljubav prema sportskom novinarstvu. Sada imam priliku da osećaj koji sam nekada imala na terenu pretočim u reči.