Ekonomci na korak od prolaska grupne faze

788

Ekonomski fakultet pobedio je Matematički fakultet u produžetcima rezultatom 47:40 (6:9, 7:14, 9:15, 15:2, 3:10) u okviru četvrtog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Najzaslužniji za pobedu svoje ekipe bio je Tašić sa 25 poena, a sa druge strane, momak koji je izborio produžetke a ujedno i bio najraspoloženiji u svojoj ekipi, bio je Janković sa 21 poenom.

Finalni dan USSB

 

Prvu četvrtinu su označili promašaji obe ekipe. Igralo se u nekom srednjem ritmu, sa puno napada, ali još više promašaja. Obradović, Ristić i Janković su bili precizni za matematičare, dok su Ševo i Tašić bili uspešni pri šutu za tri poena. Rezultat na kraju četvrtine bio je (6:6).

Druga četvrtina je bila slična prvoj, sa puno promašaja, ali se u toj deonici Ekonomski fakultet bolje snašao. Ritam utakmice je bio u većem delu meča na strani ekonomaca. Janković i Stojanović su započeli četvrtinu vezanim uspešnim prodorima (10:6). Zdravković i Radić su uzvratili svojom malom serijom, sa pogotkom za dva odnosno tri poena i poveli na meču (11:10). Tašić je bio sila u napadu, vodio je svoju ekipu u svakom trenutku. Do kraja četvrtine, u par navrata su samo ekonomci poentirali, Tašić je doprineo sa svoja pet poena, Milović i Ševo sa po dva poena, dok ih nije Janković prekinuo sa preciznim šutem za tri poena i konačan rezultat u četvrtini (20:13).

Sastav timova
Matematički fakultet Ekonomski fakultet
4 Kljajić A. 3 Milović D.
5 Stanković V. 4 Vujadinović M.
6 Janković O. 7 Perović B.
7 Stojanović M. 8 Ševo D.
8 Stamenić N. 10 Stopić Đ.
9 Pap P. 11 Radić P.
10 Ristić L. 14 Zdravković P.
11 Cvijić L. 15 Radovanović M.
12 Kordić M. 18 Zečević L.
13 Smiljanić N. 20 Tašić N.
14 Obradović M. 26 Čolović A.
15 Kovač S.

Treća četvrtina je takođe pripala ekonomcima, ritam igre je i dalje bio na njihovoj strani, Tašić je svojeručno izneo ovu deonicu sa osam poena, pridružili su mu se Ševo sa pet i Zdravković sa dva, dok su se matematičari i dalje mučili u napadu. Obradović je uspeo matematičare da održi u trećoj četvrtini sa čvrstom igrom ispod obruča u napadu. Od devet poena u četvrtini, on je doprineo sa svojih šest, Pap je dodao dva, a Janković jedan sa linije slobodnih bacanja (35:22).

Četvrta četvrtina je bila totalno drugačija slika naspram cele utakmice. Ritam igre je bio na strani Matematičkog fakulteta, dok su se ekonomci mučili u ovoj četvrtini u napadu. Matematičari su bili agresivni sa željom da se stigne protivnik. Za ekonomce je tokom ove četvrtine, samo Tašić bio precizan za dva poena. Na suprotnoj strani je Ristić dodao jedan, dok je Obradović dodao jedan više. Janković je obeležio ovu četvrinu sa 12 poena, a poslednja dva su bili ključna za konačan rezultat. Nakon faula pri šutu za dva poena, na rezultatu od minus tri, Janković je pogodio prvo slobodno bacanja, dok je drugo promašio i uspeo nekako da uhvati skok u napadu i na par sekundi do kraja sa preciznim zicerom izjednači rezultat i odvede svoju ekipu u produžetke (37:37).

Matematički fakultet ipak nije imao snage da završi utakmicu, što su momci sa Ekonomskog osetili i sa svojom čvrstom odbranom uspeli da se odbrane i prevagnu rezultat u njihovu korist. Tašić je opet vodio svoju ekipu sa preciznim šutevima za tri, dva poena i sigurnim poenima sa linije za slobodna bacanja. Čolović je uspeo da se upiše u listu strelaca u produžetku, a Zdravković je pri kraju utakmice dodao jedan poen iz slobodnih bacanja. Utakmica je na kraju prirala Ekonomskom fakultet sa rezultatom od (47:40).

Igrač koji je zaslužio epitet „MVP“ meča, Tašić Nikola podelio je svoje mišljenje o utakmici. „Protivnik se dosta trudio, mi smo se takođe dosta trudili. Na kraju smo imali veliku prednost koju smo ispustili, produžetke smo rešili, tako da svaka čast mojim momcima“. Zastao je i dodao očekivanja za dalji tok takmičenja. „Očekujemo da idemo do kraja“, izjavio je Tašić.

Statistika
Matematički fakultet Ekonomski fakultet
Šut za 1 poen 4/10 4/9
Šut za 2 poena 12/22 11/25
Šut za 3 poena 4/26 7/24
Defanzivni skok 18 17
Ofanzivni skok 4 3
Asistencije 4 10
Izgubljene lopte 8 9
Ukradene 5 3
Blokade 3 1

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB