Dota 2 debitovala na UNIADI!

946

U okviru ovogodišnje UNIADE koja se održava u Beogradu, priliku da se predstavi srpskoj publici dobio je i e-Sport. Pored futsala, košarke i odbojke, ovogodišnji učesnici internacionalnog studentskog takmičenja odmeriće snage i u jednoj od najpopularnijih onlajn multiplejer igara, Doti 2. Prvi dan takmičenja je završen, a pobednike ćemo saznati nakon današnjih mečeva.

Finalni dan USSB

Turnir su otvorile ekipe Megatrenda i Visoke škole za informacione i komunikacione tehnologije, a bolje su se pokazali studenti Megatrenda koji su došli do pobede.

Igrač Megatrenda, Aleksandar Veličković nije bio zadovoljan nakon prve partije, ali je istakao da očekuje bolju igru svog tima u nastavku turnira. ,,Prva partija nam je bila loša. Mislim dobili smo, ali nadam se da ćemo ubuduće igrati bolje. Malo nas je i trema uhvatila i tako, ali nije ništa strašno. Prvi put smo na UNIADI, ali nije nam prvi put na turniru” – izjavio je Veličković nakon debitantskog nastupa na UNIADI.

U isto vreme, u drugoj grupi sastali su se timovi Farmaceutskog fakulteta i jedna od dve ekipe Elektrotehničkog fakulteta.

Farmaceuti su zahvaljujući odličnoj igri Rastka Martinovića upisali pobedu, a Rastko je nakon partije izjavio da im nije bitno toliko da osvoje turnir, koliko da se zabave. ,,Nije nam ovo prvi turnir. Prvi je u ovom sastavu. Malo smo izmenili sastav ekipe. Očekujem najviše da se dobro zabavimo, da se družimo, a šta će biti posle nebitno. Najbitnije je da se igramo” – rekao je za Sportindeks Martinović.

Tim Elektrotehničkog fakulteta 1 ponovo se našao za računarima nakon kratke pauze, a ovaj put rivali su im bili kolege sa Matematičkog fakulteta. Ni ovaj put Elektrotehničari nisu uspeli da pobede te su ostali bez pobede i nakon dva gejma. Elektrotehnički fakultet 2 u duelu protiv Pravnog fakulteta bio je u prednosti gotovo sve vreme, ali su pravnici u samoj završnici gejma napravili preokret i stigli do pobede. Visoka škola za IKT i Pravni fakultet, sastali su se u narednom gejmu. Ekipa iz ,,komšiluka” hale Pionir, pokazala je da im ipak više leži igranje igrica nego pravnicima i zabeležila je pobedu. U međuvrmenu, grupa A odmarala je, jer se ekipa Fizičkog fakulteta nije pojavila na turniru. Kada su se vratili za tastature, igrači Farmaceutskog fakulteta u borbi za prvo mesto u grupi A savladali su Matematički fakultet i sa maksimalnim učinkom ušli su u završnicu takmičenja. U grupi B, ETF2 bio je bolji od Megatrenda, dok su pobedu u duelu Pravnog fakulteta i Više škole za IKT odneli IKT-ovci. Poslednja dva gejma u grupi B odlučivala su ko će zauzeti prvo mesto u grupi, ali i koji tim se neće naći u eliminacionoj fazi. Pravni fakultet trijumfovao je nad Megatrendom, plasiravši se tako u narednu rundu, a prvo mesto u grupi B pripalo je Visokoj školi za IKT, koja je u međusobnom okršaju za prvo mesto u grupi bila bolja od ekipe Elektrotehničkog fakulteta 2.

Danas je na programu završnica turnira. Svi gejmovi igraće se kao i juče u ,,GAMEPUB ARENI” na Novom Beogradu, a čiji će ,,heroji” biti najbolji, saznaćemo nakon finala koje je zakazano za 12:00. Finale i borba za treće mesto igra se na dva dobijena gejma.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUniada, dan 1: Završeno takmičenje po grupama u futsalu
Naredni tekstPrvi odbojkaški dan na UNIADI!
Živim u Zemunu. Ceo život pratim sport i zato sam se odlučio da upišem novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam fudbal za golmana ranije, a i sada branim rekreativno. Pratim sve sportove; najviše fudbal i hokej. Navijam za Liverpul, a u hokeju za NHL tim Anaheim Ducks.