Difovci uspeli da obezbede prolaz protiv političara

792

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja pobedio je Fakultet političkih nauka rezultatom 55:47 (15:16, 13:9, 11:13, 16:9), u okviru četvrtog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Najraspoloženiji kod difovaca bili su Karanović sa 15 poena i pet skokova i Vukoslavčević sa 12 poena, a na suprotnoj strani se izdvojio Kneselac sa 14 poena i Mijušković sa dva poena manje.

Finalni dan USSB

 

Utakimca je počela kao što se i očekivalo od momaka koji se bore za prolaz dalje. Čvrsta i brza igra, sa puno trčanja. FSFV je poveo rano u četvrtini, pogodivši dva šuta sa poludistance uzastopce, Badovinjac i Rajković su bili precizni, ubrzo zatim Rajković dodaje još dva poena, ali ovog puta sa linije slobodnih bacanja (6:0). Međutim, političare Markić je ubrzo vratio u igru sa pet vezanih poena, Kneselac je dodao još dva (7:6). Do kraja četvrtine, Vukoslavčević je jedini poentirao za FSFV, upisao je 9 poena, međutim Pijović je trojkom pred kraj četvrtine pogodio šut za tri poena i prednost na utakmici dao svojoj ekipi (16:15).

FPN se nakon prve četvrtine pomučio u drugoj, postigavši samo devet poena. Difovci su se ipak malo bolje snašli i uspeli da na kraju četvrtine preuzmu prednost na utakmici. Sužnjev je „otvorio“ četvrtinu prezicnim šutem za tri poena, Žirić je ubrzo nakon toga dodao svoja dva dok je Trtić dodao još tri poena za uvećanu prednost svoje ekipe (23:16). Na drugoj strani, Kneselac je unosio energiju svojoj ekipi kada je bilo potrebno, te se u ovoj četvrtini najbolje pokazao i postigao pet poena, dok su ga Deli i Stanković ispratili sa po dva poena (25:23). Kapiten FSFV ekipe, je pred kraj četvrtine rešio rezultatsku klackalicu na ovoj utakmici, napravio je seriju od pet poena i odveo svoju ekipu na zaslužen odmor (28:25).

Sastav timova
Fakultet političkih nauka Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
0 Cupara V. 2 Rajković A.
2 Milanović U. 3 Žirić M.
3 Kneselac D. 6 Badovinjac P.
6 Deli L. 9 Karanović N.
8 Acevski A. 11 Živković A.
10 Stanković R. 12 Vukoslavčević L.
12 Markić A. 13 Trtović S.
13 Pijović M. 14 Sužnjev B.
15 Mijušković O. 15 Mimović U.
16 Bogdanović M.

U trećoj četvrtini, ritam igre je bio na strani političara koji su uspeli da se trgnu malo, sve zahvaljujući Mijuškoviću koji je ubrzao svoju ekipu konstantnim trčanjem. Pijović i Kneselac uspevaju da na kratko izjednače rezultate, preciznim šutem sa linije slobondih bacanja i prodorom (28:28). Sužnjev je nakon par napada povećao prednost svoje ekipe, ali koja takođe nije trajala dugo (30:28). Do kraja četvrtine, poentiralo se u malim serijama. Za FPN se izdvojio Mijušković koji je u dva navrata imao serije od po šest i četiri poena, dok se za FSFV izdvojio Karanović sa serijom od sedam poena. FSFV je na kraju treće deonice vodio jednom razlikom (39:38).

Stvar u svoje ruke su košarkaši sa FSFV-a uzeli u poslednjoj deonici. FPN se mučio u napadu, šut ih nije služio pred kraj utakmice. Vukoslavčević je započeo četvrtinu sa faul košem, Badovinjac je dodao svoju trojku, a Sužnjev je bio precizan u prodoru (47:41). Pijović, Mijušković i Stanković su do kraja poentirali svi sa po dva poena (50:47). Tačku na utakmicu je stavio Badovinjac preciznim šutem za dva poena (55:47).

Kapiten ekipe FSFV-a, Karanović Nenad nakon utakmice, podelio je mišljenje sa nama. „Dobra utakmica, čestitam Fakultetu političkih nauka na dobrim igrama uopšte u grupi. Danas smo bili u malo punijem sastavu pa je to sve ličilo na nešto i idemo da osvojimo ligu. Dodao bih samo da želim brz oporavak našem centru Vukoslavčević Lazaru“, izjavio je Karanović.

Statistika
Fakultet političkih nauka Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Šut za 1 poen 6/9 6/10
Šut za 2 poena 16/34 16/30
Šut za 3 poena 3/14 6/14
Defanzivni skok 14 10
Ofanzivni skok 5 2
Asistencije 5 8
Izgubljene lopte 7 7
Ukradene 0 2
Blokade 1 0

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEkonomci na korak od prolaska grupne faze
Naredni tekstOtkazane Evropske univerzitetske igre!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.