Derbi pripao filozofima

574

Treće kolo Lige Univerziteta u Beogradu nosilo je derbi grupe B gde su se sastali ekipe Filozofskog fakulteta i FSFV-a. Trijumf su odneli filozofi nakon velikog preokreta – 2:1 (19:25, 28:26, 15:11). Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Luka Tadić sa 19 poena, dok je to na drugoj strani bio korektor Stefan Radić sa 17.

Finalni dan USSB

 

Od početka susreta obe ekipe dale su do znanja da se neće lako predati. Nisu se pravile serije poena za jednu stranu, već se igralo u stilu poen za poen (4:4). Odličan potez napravio je korektor Filozofskog fakulteta Mirić, uspeo da izgubljenu loptu podigne nogom, koja je bila pravovremena za kapitena Glišića u zoni četiri, iz koje je osvojio poen.Nastavilo se borbeno sa puno dobrih akcija, gde je na strani difovaca dominirao Radić, dok se Filozofski oslanjao na napadačke mogućnosti Tadića (12:12). Nastavljeno je u tom ritmu sve dok na čeonu liniju nije došao primač FSFV-a Niketić. Svojim preciznim servisima nije dozvolio protivniku da organizuje napad, što su njegovi saigrači dobro koristili i stekli prednost pri rezultatu 23:17. Prvi set je okončan servis greškom Tadića – 25:19.

Sastav timova
Filozofski fakultet Fakultet sportskog i fizičkog vaspitanja
1   Mirić V. 3   Derikanjić I.
3   Konstantinović U. 4   Niketić O.
7   Vidović A. 6   Miladinović M.
11 Tadić L. 8   Janković P.
15 Glišić M. 10 Terzić M.
20 Petković S. 15 Radić S.
17 Radovanović V.

Drugi set doneo je dosta napetosti koji se na kraju rešavao u taj-brejku. Od samog početka je FSFV stekao prednost od tri poena greškama protivnika i uspevao da je zadrži (6:9). Pri rezultatu (15:18), Filozofski fakultet je krenuo u ofanzivu sa nadom da mogu da dodju do poravnanja na semaforu. Vidović je razigravao svoje napadače koji su koristili šanse, te je Filozofski fakultet uspeo da prihvati priključak (20:20) i najavi dramu u završnici. FSFV je uspeo da sačuva tri set lopte, ali četvrtu nisu mogli. Odličnim blokom Glišića filozofi su izjednačili – 28:26.

U set odluke ušlo se opreznije, bez grešaka na servisu što je rezultovalo dužim poenima i nadigravanju na obe strane (5:5). Ispostaviće se da je rezultat odluke bio na 11:11, kada je na servis došao Mirić. Usledila su dva poena primača Glišića, a novu pobedu za Filozofski fakultet ozvaničio je Mirić sa dva asa – 15:11.

Kapiten Filozofskog fakulteta Matija Glišić bio je zadovoljan svojom ekipom: „Ovo nam je prva pobeda nad FSFV-om, zadovoljan sam zalaganjem saigrača. Zahvalio bih se protivniku na fer i korektnoj igri, a mi ćemo se potruditi da nastavimo u istom ritmu“, izjavio je Glišić.

Statistika
Filozofski fakultet Fakultet sportskog i fizičkog vaspitanja
Poeni iz igre 35 33
Greške iz igre 11 13
As servisi 2 7
Servis greške 5 12
Poeni iz bloka 2 4

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB