Danilović trojkom sa pola terena doneo novu pobedu Mašincu

1499

U neizvesnoj utakmici drugog kola Lige studenata univerziteta u Beogradu košarkaši Mašinskog fakulteta slavili su nad ekipom Fakulteta političkih nauka rezultatom 46:44 (14:12; 17:4; 7:10; 8:18). Najkorisniji iz tabora pobedničke ekipe bio je Danilović (15 poena) koji je doneo pobedu svojoj ekipi pogodivši trojku sa pola terena tri stotinke pre kraja utakmice, dok se na drugoj strani najviše istakao Stanković upisavši 17 poena.

Finalni dan USSB

 

Ekipa FPN-a na megdan Mašincu izašla je oslabljena, sa svega 5 igrača u rotaciji. Prvi napad obezbedila je ekipa Mašinskog fakulteta, ali im nije pošlo za rukom da postignu poene. Kneselac je nakon uspešnog šuta sa polu distance upisao prve poene i doneo svojoj ekipi prednost(2:0). Mašinci su tokom prve četvrtine forsirali šut van linije 6.75, ali reklo bi se da ih lopta nije „slušala“. Prve poene za ekipu pobedničke ekipe ubacio je Bojović, a pratio ga je Danilović sa vezanih 4 poena(6:5). Poslednji napad ekipa Mašinskog fakulteta uspešno je realizovala, pa se u listu strelaca upisao i Vejinović i svojoj ekipi obezbedio koš prednosti na kraju prvih osam minuta(14:12).

Tokom druge četvrtine mašinci su se razigrali kako u napadu, tako i u odbrani, te su protivnicima dozvolili svega 4 poena. Precizni u šutu za dva poena za ekipu Fpn-a bili su Marčeta i Stanković, dok su se na drugoj strani razigrali Marković koji je ubacio 6 poena i Todorović koji je dodao 4 poena. Tačku na prvo poluvreme stavio je Danilović nakon preciznog šuta sa poludistance, pa je svoju ekipu na odmor odveo sa 15 poena prednosti(31:16).

Sastav timova
Fakultet političkih nauka Mašinski fakultet
2   Marjanović U. 4 Vereš J.
3   Kneselac D. 5 Danilović P.
7   Marčeta M. 6 Matić O.
10 Sranković R. 7 Todorović M.
13 Pijović M. 8 Vejinović Đ.
9 Mrđa N.
10 Papić J.
13 Marković L.
14 Dimić N.
15 Radivojević J.
23 Perković P.
91 Bojović P.

Ekipa Fakulteta političkih nauka pauzu među poluvremena iskoristila je da povrati snagu i uspela da tokom preostale dve četvrtine parira protivnicima i ofanzivno i defanzivno. Vođeni Marčetom koji je ubacio 6 od ukupno 10 poena u ovih osam minuta, uspeli su da smanje prenost protivnika i vrate se rezultatski u igru(31:24). S druge strane Mašincu nije pošlo za rukom da otvorene šuteve ka košu pretvori u poene i poveća prednost. Rezultat na semaforu posle treće četvrtine pokazivao je 38:26 i dalje u korist Mašinskog fakulteta.

Poslednja deonica rezultatski je pripala poraženoj ekipi. I ako su uspeli da izjednače nakon 6 vezanih poena Stankovića(40:40), a zatim i povedu, oslabljena ekipa FPN-a nije smogla snage da utakmicu privede kraju u svoju korist. Poslednji napad Mašinac je iskoristio kvalitetno, Danilović je odmah po prelasku centra terena šutnuo za tri poena i pogodio, te su slavili rezultatom 46:44.

Košarkaš Mašinskog fakulteta i junak utakmice Predrag Danilović istakao je da su se kockali tokom utakmice, ali i da je na kraju bitna samo pobeda. „ Bila je veoma teška utakmica. I ako smo imali veliku prednost u jednom momentu smo se opustili, a oni su to iskoristili. Drago mi je da smo pobedili i da sam uspeo da pogodim trojku pred sam kraj – kako ne znam, ali je bitno da smo zabeležili novu pobedu“ zaključio je Danilović.

Statistika
Fakultet političkih nauka Mašinski fakultet
Poeni 44 46
Šut za 1p 4/8 3/10
Šut za 2p 11/25 14/25
Šut za 3p 6/18 5/25
Defanzivni skokovi 11 8
Ofanzivni skokovi 23 18
Ukradene lopte 9 8
Izgubljene lopte 8 4
Blokade 3 2
Asistencije 9 6

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDobrom timskom igrom Stomatološki odneo pobedu nad medicinarima
Naredni tekstETF lako protiv TMF-a
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.