Daniela Kuhut – ,,Studentska liga dovela me je do reprezentacije”

2040

Sportifico, interenet platforma koja okuplja talentovane fudbalere i fudbalerke iz Srbije, zajedno u saradnji sa Adidasom jednom godišnje objavljuje ,,Tim sezone”. Drugu godinu u nizu, na poziciji levog beka u ovom izboru našla se Daniela Kuhut, futsalerka popularnih ,,Pingvina sa Košutnjaka” tj. Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koja je za Sportindeks pojasnila kako funkcioniše izbor za ,,Sportifico Tim sezone”, ali se i osvrnula i na svoju fudbalsku, kao i na futsal karijeru u studentskoj ligi.

Finalni dan USSB

 

,,Sportifico je društvena mreža za fudbalere i fudbalerke koja vodi evidenciju o vašim nastupima, treninzima i generalno karijeri i na osnovu okačenih statusa pravi svakome CV. Jednom godišnje Sportifico pravi takmičenje za 11 najboljih na svojim pozicijama, tj. za prvu postavu. Poenta takmičenja je da se sakupi što više aplauza na svojoj poziciji, a te aplauze vam ,,lupaju” vaši najbliži, prijatelji, poznanici…Želim da se zahvalim svima koji su mi pomogli u tome i izdvojili svoje vreme, posebno mojim ,,Pingvinima sa Košutnjaka”.

Inače, glavni sponzor takmičenja za ,,Tim sezone” je Adidas, koji najboljima obezbeđuje vredne nagrade, a Daniela se ove godine više nego ubedljivo našla u ,,starnih 11″.

,,To je takmičenje za ,,Adidas tim sezone Sportifico talenata, i glavni sponzor je Adidas koji osvajačima deli vredne nagrade i opremljuje igrače kopačkama ,,A” klase, kao i drugom vrhunskom opremom. Prošle godine sam osvojila 10.000 aplauza, dok sam ove godine uspela da dobijem podršku u tom broju već u prvih 24h. Krajnji presek aplauza je 21.000 ove godine, tako da sam iskreno očekivala da ću osvojiti i ove godine. Ovogodišnji poziv me je mnogo iznenadio i oduševio, zato veliko hvala svima.”

Glavne Danieline ,,glasačice” bile su njene saigračice iz futsal ekipe FSFV-a. 

,,Moji ,,Pingvini sa Košutnjaka” bili su u prvim linijama borbe za tu nagradu. Tako da smo je sve zajedno osvojile. Jako mi je značila podršaka sa njihove strane i devojke su mnogo ponosne na mene. Hvala im za to.” 

I futsalerke drugih ekipa iz studentske lige podržale su Danielu u ovom takmičenju, a futsalerka FSFV-a rekla nam je i da jedva čeka početak nove sezone.

,,Što se tiče studentske lige, ne mogu da ne spomenem da su i devojke sa druge strane parketa aktivno učestvovale i pružile mi podršku. Jedva čekam da počne studentska liga i vredno se svi spremamo za nove izazove.”

Pored osvojene nagrade, Daniela je sa nama podelila kako je započela da igra fudbal i kako se odvija njena karijera na velikom terenu, na kojem igra na poziciji beka. 

,,Kao i većina fudbalerki, fudbal sam počela da igram u školskom dvorištu, pa me je brat često vodio sa sobom da igramo. I pored svih sportova koje sam trenirala, nijedan nije uspeo da me čini srećnom koliko me čini fudbal i futsal. Ove sezone prešla sam da igram za ŽFK Požarevac i zvanično nam liga kreće u nedelju, gde nas čeka težak meč sa prvakom države. Verujem da mi je najzanimljivija stvar koja mi se do sad desila u karijieri to što sa FSFV-om već drugu godinu za redom osvajamo duplu krunu u studentskoj ligi i što me je to dovelo do šireg spiska ženske futsal reprezentacije. To je za mene veliki uspeh”, završila je Kuhut. 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB