Dan 4: Početak singl mečeva i polufinale i finale timova

412

Prvi mečevi su počeli u 09.00 časova. Na programu je bilo 30 singl mečeva u muškoj konkurenciji i 24 meča u ženskoj konkurenciji. Četiri polufinala igrala su se u muškoj konkurenciji, a 2 u ženskoj. Polufinale je počelo u 11.00 časova, dva meča su se igrala u „Drago i Đentile“, a druga dva u „A. Orsini“ hali.

Finalni dan USSB

Prvi meč su igrali Univerzitet „Politava“ (Ukrajina) i Univerzitet „Artois-Levin“ (Francuska), u isto vreme ali na drugom stolu igrali su Univerzitet iz Sofije (Bugarska) i Univerzitet „Neušatel“ (Švajcarska). U drugoj hali su igrali Univerzitet „Zamošć“ (Poljska) i „Nisantasi“ Univerzitet (Turska) na jednom stolu, a na drugom su igrali Univerzitet „Magnitorgorsk“ (Rusija) i Univerzitet „Rszezow“ (Poljska). Što se tiče ženske konkurencije, mečevi su igrani u isto vreme kada i muški, ali u odvojenim halama. Univerzitet „Magnitogorsk“ (Rusija) je igrao protiv Univerziteta „Notingham“ (Velika Britanija) u „A.Orsini“ hali, a Univerzitet iz Zagreba (Hrvatska) je igrao protiv Univerziteta iz Kazana (Rusija) u „Drago i Đentile“ hali.

U prvom paru četvrt-finala je Univerzitet „Nisantasi“ (Francuska) pobedio Univerzitet „Zamošć“ (Poljska) rezultatom 3:1, dok je Univerzitet „Magnitogorsk“ (Rusija) pobedio Univerzitet „Rzeszow“ (Poljska) rezultatom 3:0. U finalu su se našli Univerzitet „Nisantasi“ (Turska) i „Magnitogorsk“ Univerzitet (Rusija), momci iz Turske su pobedili rezultatom 3:1.

Bartels Danijel igrač Univerziteta iz Berlina, govorio je o organizaciji i mečevima. „Vrlo su dobre hale i opreme, osećam se odlično ovde. Autobusi su odlično organizovani i uvek su tačni, što se vremena tiče. Sad igramo protiv Hamburga, protiv tima koji je isto iz Nemačke, to nam ne odgovara jer smo to mogli i kod kuće, nismo favoriti ali daćemo sve od sebe da ih pobedimo“. Osvrnuo se na takmičenje i druženje ovde i dodao. „Nadamo se da ćemo upoznati dobre ljude, dobro se zabaviti, a što se turnira tuče, mislim da nismo favoriti za finale, ali bilo bi lepo da pobedimo koji meč kad budemo igrali singl mečeve, ali da, na kraju nam je glavni cilj da se dobro zabavimo“, izjavio je Bartels.

U ženskom četvrt-finalu, prvi meč su igrali Univerzitet „Magnitogorsk“ (Rusija) i Univerzitet „Notingham“, pobedu su odnele devojke iz Rusije rezultatom 3:0. Devojke sa Univerziteta „Kazan“ (Rusija) pobedile su Univerzitet iz Zagreba rezultatom 3:2. U finalu su se našli Univerziteti „Notingham“ (Velika Britanija) i „Kazan“ (Rusija), prvo mesto u grupnom takmičenju osvojila je ekipa Univerziteta „Kazan“ (Rusija), pobedivši ekipu „Notinghama“ (Velika Britanija) rezultatom 3:0.

Ibrahim Gunduz igrač Univerziteta „Nisantasi“ je sa nama podelio njegovo mišljenje o uslovima i takmičenju. “Svidja mi smeštaj, odličan je, mnogo je bolji nego prošle godine. Moral ekipe je visok i jedan od razloga je dobar smeštaj. Sale su prelepe, pod je uradjen odlično i lako se igra na njemu“. Dodao je kako gleda na dalje takmičenje što se tiče singl mečeva. „Hoću da opet budem šampion, ali razmišljam samo o sledećem meču, ne želim da se opterećujem toliko. Igram sa mojim saigračem i dubl mečeve, pa i tu očekujemo jednu medalju“, zaključio je Gunduz.

Rezultati polufinala u muškoj kategorji:

Univerzitet „Politava“ (Ukrajina) – Univerzitet „Artois-Lijevin“ (Francuska) – 1:3
Univerzitet iz Sofije (Bugarska) – Univerzitet „Neušatel“ (Švarjcarska) – 0:3
Univerzitet „Zamošć“ (Poljska) – Univerzitet „Nisatasi“ (Turska) – 1:3
Univerzitet „Magnitogorsk“ (Rusija) – Univerzitet „Rzeszow“ (Poljska) – 3:0

Rezultat finala u muškog kategoriji:
Univerzitet „Nisatasi“ (Turska) – Univerzitet „Magnitogorsk“ (Rusija) – 3:1

Rezultati polufinala u ženskoj kategoriji:
Univerzitet „Magnitogorsk“ (Rusija) – Univerzitet „Notingham“ (Velika Britanija) – 0:3
Univerzitet iz Zagreba (Hrvatska) – Univerzitet „Kazan“ (Rusija) – 2:3

Rezultat finala u ženskoj kategoriji:
Univerzitet „Kazan“ (Rusija) – Univerzitet „Notingham“ (Velika Britanija) – 3:0

 

FOTO: EUNITED media

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB