Božićkovićevih 25 poena za pobedu i novo polufinale FON-a

856

Ekipa Fakulteta organizacionih nauka obezbedila je prolazak u polufinale Lige univerziteta u Beogradu posle posle pobede nad ekipom Rudarsko-geološkog fakulteta rezultatom 69:62(14:17;16:21;20:19;12:12). Božićković je sa 25 poena bio najraspoloženiji iz ekipe FON-a, a pratio ga je Virijević sa 17 i Pešić sa 14. Na drugoj strani najkorisniji je bio Bogdanović koji je ubacio 21 poen.

Finalni dan USSB

 

Posle uspešno obezbeđenog prvog napada košarkaši FON-a poveli su nakon uspešnog prodora Virijevića. Sa druge strane nakon faula pod košem, sa linije slobodnih bacanja oba puta precizan je bio Bogdanović. Tokom prve deonice košarkaši Rudarsko-geološkog fakulteta igrali su veoma agresivno, pa nije čudo što su FON-ovci često bili na liniji slobodnih bacanja. Tokom prve četvrtine viđena je igra koš za koš, a najsigurniji iz ekipe RGF-a bio je Bogdanović, dok je na drugoj strani briljirao tandem BožićkovićVirijević. Rezultat nakon prvih deset minuta bio je 17:14 u korist FON-a.

Druga deonica otvorena je uspešno realizovanim šutom sa poludistance Jevremovića. Na drugoj strani pod košem je siguran bio Madić. Nastavljen je pređašnji ritam igre, obe ekipe su igrale zaista agresivno, pa je viđen veliki broj faulova sa obe strane. Košarkaši RGF-a nisu imali sreće u šutu, često je viđeno da im lopta iz obruča ispadne, dok su sa druge strane košarkaši Fakulteta organizacionih nauka pogađali i šuteve iz nemogućih pozicija. Reklo bi se da je sreća ovog puta bila na njihovoj strani. Iako je ekipa Rudarsko-geološkog fakulteta pružala veliki otpor, posle prvovog poluvremena na semaforu je stajalo 38:30 u korist pobedničke ekipe.

FON RGF
4   PEŠIĆ L. 9   FILIPOVIĆ R.
5   BOŽIĆKOVIĆ M. 10 POPOVIĆ LJ.
6   STOJKOVIĆ V. 11 JEVREMOVIĆ M.
7   DIMITRIJEVIĆ A. 12 ANUŠIĆ L.
8   ĐORĐEVIĆ B. 14 JOVANOVIĆ O.
9   VIRIJEVIĆ J, 21 NIKIĆ M.
10 VOJINOVIĆ D. 29 BOGDANOVIĆ M.
11 BULATOVIĆ N. 42 BRAJOVIĆ D.
12 ZORIĆ U.
13 OBRENOVIĆ M.
14 MADIĆ N.
15 MIJUŠKOVIĆ V.

Tokom drugog poluvremena košarkaši obe ekipe bili su uporni u šutu za tri poena. Jedini precizan van linije 6.75 u ovoj četvrtini za ekipu RGF-a bio je Anušić, dok je na drugoj strani jedini strelac za tri poena bio Božićković koji je tri puta bio precizan. Kao i u prethodnom poluvremenu Bogdanović je bio najraspoloženiji za crno-zelenu ekipu, dok se na drugoj strani pored Božićkovića istako još i Virijević. Kraj na trećih deset minuta stavio je Bogdanović koji je bio precizan pod košem, ali je prednost koju je FON stekao tokom prethodnog poluvremena bila nedostižna, te su na par minuta odmora FON-ovci otišli sa 7 poena prednosti(57:50).

U poslednjoj četvrtini igralo se koš za koš. Obe ekipe postigle su po 12 poena. Košarkaši RGF-a često su bili na liniji slobodnih bacanja, ali su od 9 šuteva ka košu uspeli samo 3 da realizuju. Sa druge strane agresivna ekipa FON-a sigurna je bila sa poludistance. Bogdanovićeva je trojkom pred sam kraj susreta „postavio“ konačan rezultat, pa je ekipa FON-a slavila rezultatom 69:62.

Košarkaš Fakulteta organizacionih nauka i igrač sa najviše postignutih poena u ovom meču, Marko Božićković istakao je da im je za ovu utakmicu falilo par igrača. „Iako neki od igrača nisu uspeli da zaigraju večeras zbog klupskih utakmica, najbitnije je da smo zabeležili pobedu i plasirali se u polufinale. Istakao bih da je ovo jedna sjajna timska pobeda , ali moram priznati da se nismo puno spremali što se moglo videti po našoj večerašnjoj igri i idemo da osvojimo novu titulu“, rekao ja Božićković.

Statistika
FON RGF
Poeni 69 62
Šut za 1p 11/20 13/25
Šut za 2p 20/31 17/30
Šut za 3p 6/15 5/17
Defanzivni skokovi 33 27
Ofanzivni skokovi 9 10
Ukradene lopte 7 13
Izgubljene lopte 9 4
Blokade 1 /
Asistencije 7 3

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFarmacija serijom 15:0 obezbedila trijumf
Naredni tekstFSFV izborio polufinale
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.