Bivši poljski košarkaš zaštitno lice EUG2022

327

Zaštitno lice Evropskih univerzitetskih igara EUG2022 biće bivši poljski košarkaš Marćin Gortat. Svoju karijeru započeo je u ekipi LKS Lođ na poziciji centra, dok profesionalnu karijeru započinje u nemačkoj ekipi Kelna, sa kojom je osvojio nemačko prvenstvo 2006. godine. Nakon godinu dana počeo je da nastupa za Anahajm arsenal u NBA razvojnoj ligi. Takođe je igrao za Orlando, Finiks, Vašington i Kliperse u NBA ligia kraj svoje igračke karijere objavio je februara 2020. godine.

Finalni dan USSB

 

Podsetimo, Evropsko univerzitetsko sportsko udruženje EUSA i Organizacioni komitet Evropskih univerzitetskih igara EUG2022 doneli su odluku da će događaj biti otvoren samo za potpuno vaksinisane. 

Očekuje se preko 5.000 studenata koji će predstavljati 400 evropskih univerziteta iz 40 zemalja u Lođu između 17. i 30. jula. Učesnici će odmeravati snage u 3×3 basketu, badmintonu, košarci, rukometu,  odbojci, šahu, fudbalu, tenisu, plivanju, sportskim penjanju i mnogim drugim sportskim aktivnostima.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIstraživanje o preduzetništvu za sportiste
Naredni tekstEUSA takmičenje u veslanju – Istanbul 2022
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Iz ljubavi prema pisanju stvorila se želja za novinarstvom. Mislim da sport treba da bude sastavni deo svačijeg života i želim da kao sportski novinar to prenesem na druge.