Biolozi upisali još jednu pobedu

362

Košarkaši Biološkog fakulteta izašli su kao pobednici iz susreta sa Filološkim fakultetom u sedmom kolu Druge Univerzitetske košarkaške lige rezultatom 56:32 (12:9, 19:10, 16:4, 9: 9). Iako su Filolozi sigurno otvorili utakmicu, tokom prvog poluvremena popustila im je koncentracija što su biolozi na sjajan način iskoristili da nametnu svoj ritam igre i zabeleže trijumf.

Sastavi timova
Biološki fakultet Filološki fakultet
 N. Đorđević  N. Grujić
A.      Tica  N. Vesković
 M. Zbiljić  S. Cvijanović
 S. Breka  F. Živić
 K. Kalinić  N. Đekić
N. Dragić  V. Lazarević
M. Džebrić  N. Milovanović
 D. Ovlović
 Đ. Krčmarević
Finalni dan USSB

Filolozi su imali dobar start na početku utakmice. Otvorili su meč sa dve sjajne trojke, sa jedne strane pogodio je Krčmarevića dok je sa druge to bio Veskovića. Očekivalo se da će nastaviti da igraju na istom nivou, međutim biolozi im se približavaju i preuzimaju inicijativu. Sa dve odlične akcije Džebrića približili su se filolološkom na samo koš razlike 10:9. Za kraj prve četvrtine, Tica je šutirao i sa sjajnom trojkom odveo svoju ekipu u vođstvo i na kratki predah. Rezultat posle prvih deset minuta bio je 12:9.

Biolozi su nastavili agresivnu igru i u drugoj četvrtini. Na terenu je vladala njihova dominacija. Imali su bolju realizaciju poena. Filolozi su zabeležili nekoliko dobrih poena ali ne dovoljno da bi se značajnije približili biolozima.  Vesković je imao dobar kontranapad ali nije uspeo da realizuje svoju akciju do kraja, dok je Lazarević imao dobar šut za dva poena. Viđena je veoma lepa akcija na strani Biološkog fakulteta. Đorđević je ukrao filolozima loptu, krenuo u kontranapad,  Zbiljić mu pritiče u pomoć, vodi loptu do koša gde opet vraća Đorđeviću koji za kraj ove akcija zakucava i uvećava prednost svog tima. Kao i u prethodnom kvartalu, biolozi trojkom završavaju ovaj deo utakmice, precizan je bio Zbiljić. Na poluvreme se otišlo pri rezultatu 31:19.

fil koš

U trećem periodu igre nije došlo do ozbiljnijih promena u igri. Biolozi su nastavili seriju koševa. Iako su bili slabiji u realizaciji trojki, zato je za dva poena bila stopostotna. Filolozi i dalje nisu mogli da pronađu način na koji  bi se povratili u igru. Nisu uspevali da iskoriste slobodna bacanja i da se na taj način približe protivničkoj ekipi. No, zabeležili su jednu sjajnu trojku. Ovlović je bio precizan sa linije 6,75. Đekić je imao odličan kontra napad ali svoju akciju nije uspeo da realizije do kraja. Još jedna lepa akcija viđena je od strane biološkog fakulteta, Džebrić je sam vodio kontra napad a za kraj mu je u pomoć pristigao Zbiljić, postigavši još jedan poen za svoju ekipu. Na kraju trećeg kvartala rezultat je bio 44:23.

Poslednju četvrtinu otvorili su filolozi sa sjajnom trojkom. Biolozi ne koriste slobodna bacanja, dok to nije bio slučaj sa filolozima. Krčmarević pogađa oba bacanja. Kalinić  je postigao dva poena za biologe, a kod filologa je viđena lepa akcija Ovlovića i Grujića. Osetna je bila promena kod filologa. Pokušali su da promene tok igre, ali sada je već bilo kasno. Biolozi su malo posustali tokom ove četvrtine, no to se može opravdati igrom na zavidnom nivou tokom prethodna tri kvartala. Isto tako filolozi su časno otišli u poraz jer su se borili do kraja i u poslednjih deset minuta iako se već znao pobednik. Boljom igrom, biolozi su upisali još jednu pobedu krajnjim rezultatom 56:32.

Statistika
Biološki fakultet Filološki fakultet
Poeni 56 32
Šut za 1p 8 6
Šut za 2p 15 4
Šut za 3p 6 6
Defanzivni skokovi 7 4
Ofanzivni skokovi 4 6
Asistencije 3 1
Blokade 1 /
Izgubljene lopte                        6 5
Ukradene lopte 3 2

Zbiljić, košarkaš Biološkog fakulteta, čestitao je Filološkom fakultetu na fer igri.
Smatram da je našoj pobedi doprinela prevelika želja i motivacija za istom jer smo znali protiv kakve jake ekipe igramo“, rekao je Zbiljić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBezbednost i VŽŠ remizirali
Naredni tekstVažna pobeda za VIŠER
Ćao, zovem se Maria. Volela bih da izrastem u sjajnu novinarku. Moj najveći kritičar i podrška je moj brat. Ljubav prema sportu prenela mi je moja drugarica Mica, bez koje danas ne bih imala nikakav stav o njemu. Ona je zaslužna što sam danas član sjajne ekipe Sportindeksa.