BeST 2019 – Rukomet 2. dan (m)

1170

Drugog dana takmičenja u Zavodu za sport na Košutnjaku, rukometaši su odigrali preostalu utakmicu regularne faze u kojoj je Singidunum slavio protiv ekipe iz Libana rezultatom 20:16. Usledio je prvi baraž iz kog je kao pobednik izašao FAM savladavši AUB iz Libana, dok je drugi pripao FON-u službenim rezultatom.

Finalni dan USSB

Za mesto u finalu prvi su se borili FON i Katalonci koji su diktirali tempo igre tokom čitavog meča, blokirali šuteve protivnika i taktičkim dodavanjima uspeli da slave rezultatom 27:19.

Mario, rukometaš ekipe iz Katalonije, izneo je utiske o učešću na turniru: ,,Veoma mi je drago što smo došli u Srbiju da igramo, da upoznamo nove igrače i način na koji se ovde igra rukomet. Utakmica je bila odlična. Prvi put sam u Beogradi i Srbiji uopšte. Mislim da je Srbija na dobrom puitu nakon svega što je proživela posle ratova’’, rekao je Mario.

Potom su na teren izašli rukometaši Singidunuma i FON-a. Singidunum je otišao na +4 u prvom poluvremenu, međutim, FON je uspeo da preokrene rezultat i trijumfuje.

Golman Fakulteta organizacionih nauka, bio je veoma zadovoljan mečom i dodao: ,,S obzirom na to da smo u okrnjenom sastavu, bila je velika borba. Igraćemo u finalu sa kvalitetnom ekipom iz Katalonije i nadamo se pobedi’’, rekao je rukometaš FON-a.

Rukometaš Singidunuma Zoran Basara, izneo je utiske nakon polufinalnog meča: ,,Očekivali smo drugačiji ishod s obzirom na to da smo počeli dobro utakmicu i poveli četiri razlike, ali smo na kraju izgubili. Čestitam ekipi FON-a i želim im sreću u finalu’’, rekao je Basara.

Bronzana medalja pripala je Univerzitetu Singidunum nakon što je ekipa FAM-a odlučila da preda meč.

Kompletni rezultati: 

17.05.2019.

AUB, Liban – Singidunum 16:20

Baraž 1 AUB, Liban – FAM 19:26

Baraž 2 FON – Pravni fakultet 10:0 (službeni rezultat)

Prvo polufinale Univerzitet iz Katalonije – FAM 27:19

Drugo polufinale Singidunum – FON 

Meč za bronzu Singidunum – FAM 10:0 (službeni rezultat)

Utakmice su se igrale u Zavodu za sport na Košutnjaku

18.05.2019.

Finale 16h FON – Univerzitet iz Katalonije

Finalni mečevi igraće se u SC Šumice

Autori: Vanja Marković i Ana Vlaški

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdbojkašice FAM-a osvojile BeST
Naredni tekstBeST 2019: Futsal 2. dan (SC Šumice)
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.