BAPUSS u finalu

1024

Odbojkaši Beogradske poslovne akademije strukovnih studija trijumfovali su protiv odbojkaša Ekonomskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:22, 25:23) u polufinalu USSB kupa. U redovima pobedničkog tima istakli su Ćirović Ivan sa 10 poena i Rakita Žarko sa devet poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Perić Jakša sa sedam poena.

Finalni dan USSB

BAPUSS je dobro otvorio meč i stvorio sebi prednost rezultatom 6:1. Usledila je serija poena Ekonomskog fakulteta za koje je najzaslužniji bio Perić koji je svojim smečevima obezbedio prvu prednost svojoj ekipi (9:6). Usledila je igra poen za poen. Nijedna ekipa nije dozvoljavala seriju protivnika. Rakita i Pijetlović bili su jedan drugome glavni suparnici u ovom delu meča, ali su Rakita i Ćirović svojim dugim dijagonalama uspeli da preuzmu vođstvo i svedu prvi set na rezultat 25:22.

Sastavi timova
BAPUSS Ekonomski fakultet
2 Kovačić Đorđe 3 Inić Vuk
3 Mitković Petar 6 Perić Jakša
4 Spasić Nemanja 7 Cvijetić Stefan
6 Popović Marko (L) 11 Pijetlović Predrag
7 Radonja Nikola 13 Petković Branislav (L)
8 Ćirović Ivan 16 Ruman Branislav
10 Rakita Žarko 69 Bogovac Luka
15 Tanasković Miloš

Već u prvom delu ovog dela igre napetost je bila prisutna i tenzija je sve više rasla. Ovaj set otvorio je Ćirović poenom iz bloka na šta se nadovezao i Spasić. Greškama iz igre BAPUSS-a suprotnička ekipa obezbedila je svoje prve poene (2:2). Nastupila je repriza igre poen za poen gde se istakao Perić zajedno sa suparnikom Rakitom. Kada je greškom iz igre ekipe Ekonomskog došlo do izjednačenja (9:9), nisu smeli ništa da prepuste slučaju. Kratkim i oštrim servisima i dobrom blokadom Bogovca povećali su svoj rezultat na 16:11. BAPUSS je uspeo da im se približi na 16:13 jakim servisom i dugom dijagonalom Rakite. Mirne glave Ekonomski je nastavio da ređa poene Pijetlovićevim “pucanjem” i Inićevom “kuvanom” loptom (20:13). Razlika od sedam poena bila je dovoljna BAPUSS-u da se promrda te je duo Rakita – Ćirković nastavio svojim smečevima da upisuje poene. Približivši se na četiri razlike, ekipa Ekonomskog fakulteta zatražila je tajm-aut. Usledile su četiri servis greške obe ekipe (22:19) ali je BAPUSS ostao maksimalno koncentrisan. Poslednji poen iz igre na ovom meču za ekipu Ekonomskog bio je Perićev (23:19). Hladne glave i dijagonalama Radonje, Ćirovića i Rakite BAPUSS je uspeo da preokrene rezultat i slavi najmanjom razlikom od 25:23.

Najistaknutiji pojedinac na ovom susretu Ćirković Ivan, igrač ekipe BAPUSS-a, podelio je sa nama utiske nakon plasiranja u polufinale. “Mislim da smo bili najbolji kada je bilo najpotrebnije. Uspeli smo da ih stignemo i dokazali smo da smo ekipa”, zaključio je Ćirković.

Statistika
Statistika: BAPUSS Ekonomski fakultet
Poeni iz igre 29 20
Poeni iz bloka 5 5
As 2 /
Servis greške 6 7
Greške iz igre 7 13

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB