“Atak na batak” i “AS” najbolji na pesku!

797

U okviru Student festa na beogradskoj Adi Ciganliji su odigrani turniri u odbojci na pesku. U muškoj konkurenciji slavila je ekipa “Atak na batak”, dok je u konkurenciji devojaka najbolja bila ekipa “AS”.

Finalni dan USSB

Muški turnir činile su četiri ekipe i igralo se po sistemu svako sa svakim. Prvi na pesku našli su se odbojkaši ekipe Atak na batak i ekipa Desetari. Atak na batak bio je ubedljiv i dozvolio je protivnicima samo 12 poena. Rezultat je bio 2:0, a po setovima bilo je 21:8 i 21:4. Drugi meč odigrali su Mondice i Nepobedivi. Rezultat nije bio toliko ubedljiv kao u prvom susretu dana, ali je takođe meč okončan u dva seta. Trijumfovala je ekipa Mondice sa 21:14 i 21:18. Pobednici prva dva duela sastali su se već u trećem kolu. Atak je bio uspešniji dobivši oba seta identično – 21:11. Četvrti meč pripao je Desetarima protiv Nepobedivih. Držali su se rezultatski Nepobedivi do završnice prvog seta, ali su ga na kraju izgubili sa 21:17. Drugi deo igre još ubedljivije pripao je Desetarima, koji su sa 21:15 došli do prve pobede. Utakmica između Mondica i Desetara, nakon prvog seta koji je završen 21:11, nije izgledala kao da će biti neizvesna u nastavku, međutim Desetari su dokazali suprotno. Borili su se da izjednače rezultat i odvedu susret u odlučujući set, ali kod rezultata 20:20 ipak su odbojkaši Mondica vezali dva poena i na kraju pobedili. Nadali su se igrači Mondica da Nepobedivi mogu da naprave iznenađenje protiv ekipe Atak na batak koje bi im donelo prvo mesto, ali je to iznenađenje izostalo. Atak na batak pobedio je Nepobedive sa 22:20 i 21:16 i postao šampion Student festa u odbojci na pesku za muškarce.

Odbojkaš ekipe Atak na batak, Nikola Kašić, pohvalio je organizaciju turnira: ,,Organizacija je super s obzirom da nisam čuo ranije za Student fest. Nije bilo puno reklame. Ja se krećem ovim odbojkaškim krugovima, sa rekreativnim i malo manje rekreativnim odbojkašima… Bukvalno sam im ja javljao za turnir. Malo nije bio marketing skroz super odrađen, ali ovako organizacija je odlična. Imali smo sreće sa vremenom. Videćemo kakve su nam pretenzije na tron. Mislim da možemo budemo top… Od četiri ekipe, ali lepo. Druženje je super. Ima dobrih momaka i devojaka” – izjavio je raspoloženi Kašić.

U ženskoj konkurenciji takmičile su samo tri ekipe. Prvo mesto pripalo je ekipi AS, drugo mesto osvojila je ekipa Rogatica, dok su trećeplasirane bile Fasperke.

Igračica Fasperki, Ljubica Milinković, pohvalila je humanitarnu stranu Student festa: ,,Organizacija je zadovoljavajuća. Sviđa mi se što ste obratili pažnju na humanitarni rad. Ambicije su nam velike, ali ima i boljih igrača” – priznala je Milinkovićeva

Novinari: Mihajlo Salkić i Bojan Perc

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMuhar 3×3 osvojio Kalemegdan!
Naredni tekstAtina na vrhu fudbalskog Olimpa
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.