+46 Mašinca!

790

U četvrtom kolu Lige studenata u Beogradu košarkaši Mašinskog fakulteta obezbedili su ubedljivu pobedu nad ekipom Filološkog fakulteta rezultatom 46:18(16:6;9:7;11:2;28:3). Matić je bio najraspoloženiji iz tabora pobedničke ekipe sa ubačenih 14 poena, dok je na drugoj strani najviše puta bio precizan Vojinović sa ubačenih 9 od ukupno 18 poena filologa.

Finalni dan USSB

Ekipa Mašinskog fakulteta svoju ozbiljnost pokazala je odmah na početku susreta. Prve poene za filologe upisao je Vojinović, dok je na drugoj strani precizan bio Vereš(2:2). Ćupurdija i Kašković ubacili su po dva poena do kraja četvrtine.  Mašinac se razigrao, a najveću prednost tokom prvih osam minuta svojoj ekipi doneo je Matić sa vezanih 8 poena. Rezultat na kraju prve deonice bio je 16:6 u korist pobedničke ekipe.

Tokom druge četvrtine u hali „Radivoj Korać“ viđena je slabija igra obe ekipe. Dok je ekipa filologa upisala svega 7 poena, protivnici su bili precizniji za koš. Ekipa Mašinskog fakulteta bila je uporna u šutu van linije 6.75, ali im tokom ove deonice nije pošlo za rukom da postignu i jednu trojku. Na drugoj strani precizan u šutu za tri poena bio je Ljujić, dok su po dva poena ubacili Vojinović i Beočanin. Mašincu su u ovih osam minuta poene doneli Vejinovi(4poena), Matić i Mrđa sa po dva poena i Smiljanić koji je polovično bio precizan tokom slobodnih bacanja. Na odmor, ekipa Mašinskog fakulteta otišla je sa 12 poena prednosti – 25:13.

Mašinski fakultet Filološki fakultete
4   Vereš J. 4   Beočanin V.
5   Danilović P. 5   Ćupurdija L.
14 Mišović J. 10 Vojinović M
15 Radivojević J. 13 Fjodorov F.
19 Miljković A. 15 Slavković L.
22 Smiljanić I. 17 Ljujić V.
40 Stojanović M. 22 Kašković M.
45 Marković L.
50 Mrđa N.
60 Vejinović Đ.
70 Matić O.
91 Bojović P.

Drugo poluvreme bilo je fatalno za Filološki fakultet koji je upisao svega 5 poena tokom poslednje dve deonice. S druge strane Mašinac je bio razigran, posebno tokom četvrtih osam minuta. U trećoj deonici jedine poene za filologe postigao je Vojinović, dok su sa druge strane prcizni bili Danilović, Matić, Marković i Vereš.

Razigrani mašinci su postigli čak 28 poena tokom poslednjih osam minuta. Već raspoložena ekipa Mašinskog fakulteta, bila je precizna u šutu sa distance, ali i pod košem. Imali su svega 3 promašena šuta ka košu. Najzaslužniji bio je Mrđa sa 8 poena, a pratili su ga Vejinović i Smiljanić. Za ekipu Filološkog fakulteta sva tri poena ubacio je Ćupurdija, a tačku na ovu utakmicu stavio je Bojović šutom van linije 6.75, te je Mašinac zasluženo slavio rezultatom 64:18.

Najzapaženiji pojedinac ovog meča i košarkaš Mašinskog fakulteta Ognjen Matić podelio je svoje utiske sa nama. „Trudili smo se da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Ušli smo čvrsto i ozbiljno u utakmicu i takvi smo bili do kraja, pa je tako došla i nova pobeda“, istakao je Matić.

Statistika

Mašinski fakultet Filološki fakultete
Poeni 64 18
Šut za 1p 4/7 1/3
Šut za 2p 18/28 7/18
Šut za 3p 8/18 3/11
Ofanzivni skokovi 7 5
Defanzivni skokovi 20 17
Ukradene lopte 11 4
Izgubljene lopte 2 3
Blokade 2 1
Asistencije 7 3

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOtkazane Evropske univerzitetske igre!
Naredni tekstJoš jedna pobeda ETF-a
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.