4 na 4 partija pripala ETF-u!

933

Košarkašice Elektrotehničkog fakulteta pobedile su u okvriu drugog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu ekipu Filološkog fakulteta sa ubedljivih 66:29 (18:8, 16:11, 14:6, 18:4) i time došle do druge pobede u takmičenju. Tri košarkašice u redovima ETF-a došle su do dvocifrenog broja poena, a najistaknutija bila je Kovačevićeva koja je ubacila 14.

Finalni dan USSB

 

Usled nedovoljnog broja košarkašica Filološkog, prvi nedeljni meč u zemunskoj ,,Vizuri” odigran je 4 na 4. Nedostatak izmena u ekipi Filološkog ispostavio se kao ključan za rezultat ovog susreta, jer četiri igračice koje su igrale svih 32minuta nisu imale dovoljno snage da pariraju protivnicama koje su se neprestano menjale i sveže vraćale na parket. U pojedinim trenucima prvog poluvremena uspevao je Filološki da dođe do igre i nekoliko napada uzastopno rešavao je poenima, ali to nije dugo trajalo, te je ETF trojkama Kovačevićeve u prvoj i poenima tandema Stojanović-Tanasković u drugoj četvrtini na poluvreme otišao sa ubedljivih 34:19.

Situacija na parketu nije se promenila ni u nastavku utakmice. Još ubedljivije bile su igračice iz Bulevara kralja Aleksandra u drugom poluvremenu i iz napada u napad samo su uvećavale prednost. 18 ofanzivnih skokova, naspram samo tri Filološkog, jasan su pokazatelj dominacije ETF-a na ovom susretu. Drugo poluvreme obeležila je i Radovanovićeva sa osam poena, koja je koristila asistencije saigračica sa svih pozicija na terenu. Utakmica je na kraju završena bacanjima Kovačevićeve i počasnim poenima Radonjićeve za 66:29.

Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet  Filološki fakultet 
Ljubičić Lj. 4  Radonjić A. 4 
Radovanović S. 5  Živojinović N. 5 
Živković T. 6  Ivanović N. 6 
Stojanović A. 7  Rajković M. 7 
Penčić I. 10   
Bujić V. 11   
Milićević I. 12   
Kovačević J. 13   
Tanasković M. 89   

Najefikasnija košarkašica ETF-a bila je Kovačevićeva sa 14 poena, a pratile su je u pobedničkoje ekipi Stojanovićeva sa 12 i Milićevićeva sa 10. U ekipi Filološkog fakulteta 15 poena ubacila je Živojinovićeva, koja je i uprkos ubedljivom porazu svoje ekipa bila najefikasnija igračica utakmice.

Statistika

Statistika  Elektrotehnički fakultet  Filološki fakultet 
1 poen  2/4  5/10 
2 poena  29/57  9/27 
3 poena  2/3  2/15 
Asistencije  16  2 
Ofanzivni skokovi  18  3 
Defanzivni skokovi  15  8 
Ukradene lopte  3  2 
Izgubljene lopte  12  13 
Blokade  3  2 

Po završetku utakmice, kapitenka ETF-a Ivana Penčić rekla je da su pripreme uticale na bolje dosadašnje partije u odnosu na prethodnu sezonu: ,,Ove godine smo imale pripreme od početka. Nije kao prošle godine, tako da sad smo malo spremnije. Imamo i pojačanja u ekipi”, rekla je Penčićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstAlijagić i Anđelić doneli pobedu geografima protiv RAF-a
Naredni tekstRemi pravnika i menadžera
Živim u Zemunu. Ceo život pratim sport i zato sam se odlučio da upišem novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam fudbal za golmana ranije, a i sada branim rekreativno. Pratim sve sportove; najviše fudbal i hokej. Navijam za Liverpul, a u hokeju za NHL tim Anaheim Ducks.