Žujović i Stamenković izblokirale FON

726

Odbojkašice Farmaceutskog fakulteta pobedile su ekipu Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 2:0 (25:15, 25:19) u okviru desetog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu i tako zauzele prvo mesto u grupi G. Najefikasnije iz redova pobedničkog tima bile su Stamenković i Žujović sa postignutih 8 poena, dok se sa druge strane istakla Vukanović sa 10.

Finalni dan USSB

Servis Jane Kojić i brz napad preko sredine Tomićeve označili su početak susreta (1:0). Srednji bloker Tomić odgovorila je na isti način pa se nakon što je Farmaceutski fakultet izjednačio (1:1) igralo poen za poen. Farmaceutski fakultet rezultatski se odvojio as servisima Žujovićeve (7:4), a stečenu prednost čuvao je i uvećao do kraja prvog perioda igre. Duge razmene i spremnost u odbrani obe ekipe obeležile su prvi set – uspeo je FON da uz greške protivnika, uspešne napade Vukanovićeve i as servisom Stevanovićeve dođe na poen zaostatka (11:12). Međutim, Žujović i Stamenković snažno su napadale i blokirale te primorale FON da zatraži tajm-aut (16:11). Osvojila je Vukanović svoj 4. poen nakon pauze, ali Farmaceutski fakultet kontrolisao je igru i rutinski priveo prvu deonicu kraju. Odnos snaga u bloku bio je 6:1 za Farmaceutski fakultet, dok je Maksimovićeva servisima u potpunosti poremetila prijem FON-a i omogućila svojoj ekipi da veže šest poena pa na promenu strana ode korak bliže pobedi (25:15).


Sastavi timova

Farmaceutski fakultet

Fakultet organizacionih nauka

14 Lončar M. 5 Nikolić M.
15 Maksić S. (L) 12 Ivanović I. (L)
11 Voštić T. (L) 99 Ilić T. (L)
3 Maksimović T. 2 Božović T.
4 Simić K. 1 Tomić M.
6 Stamenković I. 3 Pavlović K.
8 Žujović D. 4 Baošić S.
9 Stojković D. 8 Stevanović M.
10 Kojić Jana 17 Fratrić K.
12 Veličković J. 19 Branković A.
16 Gurešić M. 20 Đurić M.
19 Kojić Sara 22 Bogićević I.
26 Vukanović A.
88 Radović N.
Tehničar Jana Kojić upisala se u listu poentera na startu drugog seta, dok je dvojni blok Žujović-Stamenković zaustavio napad Vukanovićeve za 2:0. FON je držao rezultatski priključak u nastavku dok se Farmaceutski fakultet uspešno branio, štitio svoje napadače, a nakon prvog tempa Gurešićeve i poena Sare Kojić došao do 9:6. Blokom Tomićeve i asem Baošićeve izjednačio je FON na 10:10 što je bilo poslednje poravnanje rezultata na meču. Farmacija je asevima Jane Kojić ponovo otišla na +3 (13:10) i stečenu prednost čuvala do kraja utakmice. Vukanovićeva i Đurićeva poentirale su za FON u drugoj polovini ovog perioda igre, međutim, nepreciznost sa linije devet metara i u napadu, nije im dozvolila da preokrenu rezultat u svoju korist (16:22). Završnica je protekla u razmeni grešaka iz igre, a pobedu Farmaceutskom fakultetu donela je Stamenkovićeva prvim tempom (25:19).
Statistika

Farmaceutski fakultet

Fakultet organizacionih nauka

Poeni iz igre 24 18
Greške iz igre 8 10
As servis 5 2
Servis greške 4 4
Poeni iz bloka 8 2
Korektor Farmaceutskog fakulteta Dunja Žujović, bila je zadovoljna prikazanom igrom njene ekipe.

„Utakmica je odlično prošla, zadovoljna sam kako smo odigrale ovaj meč. Sa FON-om su uvek bile dobre i jake utakmice, ali ciljale smo na to da ih pobedimo, potrudile smo se i prikazale smo ono što umemo. Dale smo naš maksimum. Presudila je borbenost, istrajnost i mislim da je ostavilo traga na terenu to što smo pokazale da smo ekipa“, rekla je Žujović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON iskustvom do nove pobede
Naredni tekstMedicinari na krilima Nedeljkovića do nove pobede
Student sam treće godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segment svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.