Zubarke ponovo jače u taj-brejku

147

Odbojkašice Stomatološkog fakulteta savladale su ekipu Učiteljskog fakulteta, a rezultat je bio 2:1 (26:24, 15:25, 15:9). U utakmici punoj uspona i padova za obe ekipe zubarke su se bolje snašle na samom kraju i došle do još jedne pobede kroz taj-brejk.

Statistika
Finalni dan USSB

Stomatološki fakultet

Učiteljski fakultet

Poeni iz napada

35

25

Poeni iz bloka

3

3

As servisi

2

9

Servis greške

6

8

Greške iz igre

15

8

Prvi set obe ekipe počele se odmeravanjem snaga protivnika i nijedna nije bila u većoj rezultatskoj prednosti. Precizni napadi sa krajeva na obe strane mreže donosili su izjednačen rezultat (8:8). Međutim, sredinom seta tim Stomatološkog fakulteta pravi seriju grešaka, počevši od greški u rotaciji koje su potpuno dekoncentrisale zubarke. Slabije su bile u napadu i nisu uspevale da se odbrane u polju, što dovodi do prednosti tima Učiteljskog od 20:14.

Ipak, zubarke se nisu predavale. Prijem je ponovo postao stabilan što je tehničaru omogućavalo da razigrava igračice u zonama 4 i 2. Sve su bolje igrale odbojkašice Stomatološkog fakulteta, a prednost učiteljica je postajala sve manja. Pri rezultatu 21:18 ekipa Učiteljskog tražila je prvi tajm-aut koji je donekle poremetio igru zubarki i omogućio učiteljicama da dođu do set lopte (24:20).  Imala je ekipa Učiteljskog fakulteta 4 prilike da završi set, ali to nije slomilo igračice Stomatološkog fakulteta. Biljić i Zorić su bile nepogrešive u napadu i svojoj ekipi donele preokret i osvojen prvi set. Bilo je 26:24 u korist Stomatološkog fakulteta.

Već na početku drugog seta ekipa Učiteljskog fakulteta je pokazala da želi da povrati izgubljeno i brzo dolazi do prednosti od 7:3. Bile su odlične na servisu, a Jankovićeva je bila jako dobra u napadu. Uz povećan broj greški odbojkašica Stomatološkog, učiteljice relativno lako osvajaju drugi set i poravnavaju rezultat.

Iako se očekivalo da će psihološku prednost u odlučujućem setu imati ekipa Učiteljskog fakulteta zbog ubedljivo dobijenog prethodnog seta, početak taj-brejka pokazao je da nije tako. Uz jake servise, zubarkama je proradio i blok pa su uspevale da prave mini serije i dođu do vođstva od 11:8. Stečenu prednost održale su do kraja i došle do nove pobede.

Igračice
Stomatološki fakultet Učiteljski fakultet
1 Popović A. 3 Janković A.
2 Biljić K. 4 Ilić A.
3 Kerkez J. 5 Đerić A.
6 Tubin Z. 6 Jovanović S.
9 Zorić B. (kapiten) 7 Lalović R.
10 Petrović V. 8 Stanković J.
15 Crljenica A. 9 Nikolić S.
10 Kovačević A.
11 Vukojević I. (kapiten)

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Zorićeva sa 15 poena, Biljićeva upisala 12. Dok je Jankovićeva donela najviše poena učiteljicama – 15.

U redovima Stomatološkog fakulteta zadovoljne su ostvarenom pobedom, ali su i svesne grešaka koje su pravile.

Malo smo se pogubile u prvom setu, postava nam nije bila baš dobra, tako da smo morale da se vraćamo u igru u nastavku“, rekla je Zorić.

S druge strane, učiteljice su bile razočarane zbog gubitka prvog seta i utakmice.

Izgubile smo prvi set, a trebalo je da ga dobijemo. Pred kraj smo pale i dozvolile protivnicama da nam ga „preotmu“. U drugom setu smo igrale znatno bolje, ali se u trećem ponovo nismo snašle“, poručila je Ilićeva.

Ovo je druga pobeda Stomatološkog fakulteta, koji je prethodnu utakmicu dobio istim rezultatom protiv Fakulteta bezbednosti, dok je Učiteljski pretrpeo prvi poraz, pošto je prethodno savladao ekipu Univerziteta Singidunum maksimalnim rezultatom.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB