SportIndeks.rs

Zlato za Veskovića i Avramovića

kosarka

Aleksa Avramović i Edin Vesković, igrači koji nastupaju u Studentskoj ligi, osvojili su zlato sa reprezentacijom Beograda do 23 godine na turniru u francuskom Turkoanu.

U finalnom meču pred 3500 gledalaca srpski tim savladao je reprezentaciju Danske rezultatom 85:76, a pre toga u polufinalu bio je bolji od Rusije sa 52:48. Kada je grupna faza u pitanju padale su redom u prvom kolu ekipa Angole (63:33), u drugom USA (61:51), a u trećem su ubedljivo porazili Poljsku sa 65:36.

Selektor naše reprezentacije Milovan Stepandić na put je poveo deset igrača: Dušana Stankovića, Nemanju Đorđevića, Aleksu Avramovića, Stefana Simića, Edina Veskovića, Dejana Pejića, Milenka Veljkovića, Petra Dimitrijevića, Nikolu Tijanića i Filipa Zekavčića.

Student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Aleksa Avramović jedan je od najboljih plejmejkera Studentske lige, a njegovo umeće imala je priliku da vidi i francuska publika.

Tokom celog turnira igrali smo timski i to je nešto što nas je krasilo kao ekipu. Konkurencija je bila veoma jaka, ali mi smo otišli sa najvećim očekivanjima. U grupi smo savladali tri jake reprezentacije, a najtežu i najneizvesniju utakmicu smo odigrali protiv Rusa u polufinalu“, istakao je Avramović.

On je dodao i da je gust raspored doveo do toga da finale odigraju veoma umorni. U rotaciji je bilo samo osam igrača, pa su neki morali na parketu da budu svih 40 minuta. Ipak ni to nije poremetilo izabranike trenera Stepandića, koji su vodili od početka do kraja meča i zasluženo upisali pobedu za konačan trijumf na turniru.

Fotografija preuzeta sa FB stranice Mondial basket Tourcoing.

Ostavite komentar!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>