Zlatni Mašinac!

1548

Košarkaši Mašinskog fakulteta u borbi za šampiona Lige Univerziteta u Beogradu uspeli su da „preotmu“ titulu trogodišnjem uzastponom osvajaču, Fakultetu organizacionih nauka. U finalnoj utakmici koja se igrala u hali „Radivoj Korać“, Mašinac su do pobede rezultatom 101:82 (13:21;27:20;23:32;19:28) vodili Vejinović sa 30 poena i 7 skokova i Marković koji je ubacio 22 poena kojih 7 trojki. Iz tabora drugo plasirane ekipe, Božićković je briljirao kao i tokom polufinalne utakmice. Ubacio je 30 poena, uz 8 skokova i 3 ukradene lopte.

Finalni dan USSB

Ekipa FON-a na početku susreta obezbedila je prvi napad, ali im nije pošlo za rukom da šut ka košu realizuju u poene. Marković na drugoj strani nije oklevao, šutnuo je za tri poena i pogodio prvu od svojih sedam trojki, a ujedno i svojoj ekipi doneo prvo vođstvo.  Madić je postigao prve poene za Fakultet organizacionih nauka nakon uspešnog prodora. Zorić je nakon uspešno realizovanih slobodnih bacanja, uspeo da ukrade loptu i ubacio još dva poena(6:3). Na drugoj strani Todorović je ostao sam van linije 6,75, pa je i on nakon uspešnog šuta upisao sebi prve poene. Ekipa Mašinca zaigrala je agresivnije u odbrani, pa su fovnovci imali problem da postignu poene. Do kraja prve deonice Veličković je ubacio trojku i Pešić šut sa poludistance. Košarkaši FON-a pokušali su faulovima da spreče mašince da naprave veliku razliku, ali su košarkaši Mašinskog fakulteta bili precizni u svakom šutu sa linije penala. Pred sam kraj prvih deset minuta Vejinović je vezao 6 poena, pa je njegaova ekipa posle prve četvrtine vodila rezultatom 21:13.

Početak druge deonice i tri vezane trojke Mašinca. Trener FON-a Šinik bio je prinuđen da zove tajm aut, koji je reklo bi se urodio plodom. Božićković je postigao dva poena pod košem uz faul, pa je i sa linije slobodnih bacanja bio precizan. Na drugoj strani ista situacija, samo je akter bio Todorović. Tandem BožićkovićPešić napravio je mini seriju od 9-0. Do kraja prvog poluvremena za ekipu Mašinskog fakulteta jedine poene upisao je Miljković, dok su na drugoj strani fantastičnu rolu nastavili Pešić i Božićković. I ako su košarkaši Mašinca vodili tokom prve i većinu vremena druge četvrtine, fonovci su uspeli da na poluvreme odu sa jednim poenom zaostatka. Na semaforu je posle prvog poluvremena stajalo 41:40 u korist pobedničke ekipe.

Statistika FON-a
poeni Šut za 1p Šut za 2p Šut za 3p Defanzivni skokovi Ofanzivni skokovi Ukradene lopte Izgubljene lopte Asistencije Blokade
Pešić L. 4 24 / 6/10 4/9 7 / 1 1 1 /
Božićković M. 5 30 7/8 7/13 3/5 8 2 3 2 / 1
Stojković V.6 / / / / / / 1 / / /
Bulat N. 7 2 / 1/4 / 2 1 / / / /
Đorđević B.8 / / / / / / / / / /
Virijević Z. 9 / / 0/3 0/2 2 1 / 1 / 1
Vojinović D.10 / / / / / / / / / /
Veličković V. 11 10 / 2/4 2/3 4 / / 1 / /
Zorić U. 12 7 2/3 1/6 1/1 4 6 1 / / /
Obrenović M. 13 3 / / 1/1 / / / / / /
Madić N 14 6 0/1 3/6 / 1 3 / / / /
Mijušković N 15 / / / / / 1 / / / /

Drugo poluvreme otvorio je Perković, vezavši 8 poenea. Opet je prinuđen Šinik bio da traži tajm aut, ali za razliku od prošlog puta njegovi momci nisu uspeli da se rezultatski vrate u ovu četvrtinu. Razlika koju je na početku trećih deset minuta napravio Perković, pratila je fonovce do kraja ove deonice. U nastavku treće deonice viđena je igra koš za koš. Iz redova FON-a opet su dominirali Pešić i Božićković, a priključio im se i Zorić. Na drugoj strani osim Perkovića, sjajnu igru nastavili su Vejinović i Marković.

Tokom poslednje deonice košarkaši Fakulteta organizacionih nauka pokušali su svim snagama da se rezultatski vrate u meč i preokrenu rezultat u svoju korist. Ipak, pobednička ekipa bila j reazigranija i raspoloženija, kako u napadu tako i u odbrani. Nisu dozvoljavali protivnicima lake šuteve, a sebi su uspešno gradili pozicije iz kojih bi lako poenitirali. Pri rezultatu od 82:74 trener Mašinca Repac zvao je tajm aut kako bi prekinuo seriju FON-a koji je vezao 9 poena i u tome je uspeo. Fonovci su napravili 3 faula, pa su sa linije slobodnih bacanja svih 6 puta mašinci bili precizni. Nakon tajm auta, ali ovog puta Šinika, košarkaši Fakulteta organizacionih nauka predvođeni opet Božićkovićem pokušali su da stignu Mašinac, ali im to nije pošlo za rukom. Za sam kraj finalne utakmice ovosezonske Lige Univerziteta u Beogradu, Perković je ukrao loptu i zakucao i na taj način stavio tačku na meč. Ekipa Mašinskog fakulteta slavila je rezultatom 101:82.

Statistika Mašinskog fakulteta
poeni Šut za 1p Šut za 2p Šut za 3p Defanzivni skokovi Ofanzivni skokovi Ukradene lopte Izgubljene lopte Asistencije Blokade
Todorović M. 0 14 4/5 2/3 2/4 3 / / / / /
Radivojević J. 1 / / / / / / / / / /
Vereš J. 4 / / 0/1 0/1 / / 1 1 / /
Danilović P.5 5 / 1/1 1/1 / / 1 1 / /
Mrđa N. 7 5 / 1/1 1/1 / / / / / /
Matić O. 8 / / / / / / / / / /
Smiljanić I. 13 / / / / / / / / / /
Marković L. 14 22 1/1 0/4 7/11 3 / 2 2 2 /
Miljković A. 19 11 5/8 3/3 0/1 3 1 3 1 / /
Perković P. 23 14 4/4 2/3 2/7 16 3 2 / / 2
Vejinović Đ.55 30 6/7 6/6 4/10 7 / / / / /
Bojović P. 91 / / / / / / / / / /

Najraspoloženiji košarkaš Mašinskog fakulteta Đorđe Vejinović i kapiten Petar Perković podelili su svoje utiske nakon osvojene titule. „Bila je dobra utakmica. Igrali smo dobro i dobro smo otvorili sam susret. Pred kraj prvog poluvremna smo malo pali, ali smo tokom drugog poluvremena igrali bolje u odbrani i zasuženo pobedili“ istakao je Vejinović, a Perković se nadovezao: „čestitao bih ekipi FON-a na odličnoj utakmici i svojim igračima na velikoj borbi i dobro odigranom meču“.

Marko Božićković, najrazigraniji košarkaš FON-a u poslednjih par utakmica istakao je da ostaje žal što nisu uspeli i četvrtu godinu za redom da ponesu titulu šampiona. „Čestitao bih ekipi Mašinskog fakulteta. Mislim da je ovo jedna od njjihovih najboljih utakmica do sad. Takođe bih čestitao mojim momcima i poručio da dignu glavu gore. Ovo je samo jedan mali neuspeh, koji će nas voditi ka nekim drugim većim ciljevima. Vidimo se sledeće godine“ izjavio je Božićković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstETF se popeo na najviše postolje!
Naredni tekstDevojke sa Stomatološkog plasirale se u polufinale
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.