ZIMSKA UNIVERZIJADA, SNOUBORDING: Ignjatov peta, Kolarević bez finala!

226

Foto: www.almaty2017.com

Finalni dan USSB

Zimska Univerzijada u kazahstanskom gradu Almati polako se približava kraju. Boje Srbije na snežnim stazama juče su branili Jelena Ignjatov i Janko Kolarević, koji su se takmičili u disciplini snoubording.

Ignjatov je u prvoj rundi zauzela peto mesto osvojivši 18,50 poena. U drugoj rundi je sačuvala petu poziciju, ali je ostvarila daleko bolji rezultat (36,25 poena) i plasirala se u finale. Srpska reprezentativka nije uspela da osvoji medalju, ostala je peta na rang listi sa osvojenih 30 bodova u finalnoj rundi. Zlato je pripalo Poljakinji Kataržini Rusin (82,25 poena), srebro Amber Arazni iz Australije (75 poena), dok se bronzom okitila Kineskinja Zi Jou (50 poena).

U muškoj konkurenciji Srbiju je predstavljao Janko Kolarević, koji je takmičenje završio u kvalifikacijama. Kolarević je u prvoj rundi osvojio 28,50 poena i zauzeo 16. mesto na rang listi. U narednoj rundi je minimalno popravio učinak (28,75 poena), ali je pao na 20. poziciju, daleko od najboljih 12 koji su dobili priliku da se bore za medalju.

Andrija Vuković je jedini preostali predstavnik Srbije koji može da se vrati sa odličjem. On će se sutra takmičiti u alpskom skijanju, u disciplini slalom.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB