Zeleni karton prvi put na Evropskom prvenstvu u fudbalu

184

Studentski sport nastavlja da pomera granice. Na evropskom univerzitetskom prvenstvu u fudbalu koje se održalo u Portu prvi put je uveden zeleni karton, kojim se promoviše i nagrađuje fer plej u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Finalni dan USSB

Novitet u svetu fudbala pokazan je dva puta na prvenstvu i to u oba finala, u ženskoj i muškoj konkurenciji. Prvi je pokazao holandski sudija Piter de Vard na finalnoj utakmici dama, između Univerziteta iz Valensije i Univerziteta Monpelje, dok je drugi arbitar koji je to učinio Italijan Luka Pikolo na utakmici između Univerziteta u Lilu i državnog Univerziteta iz Kubana (Rusija)

Zeleni karton uveden je 2016. godine i prvi put je počeo da se primenjuje na utakmicama Serie B u Italiji radi promocije fer pleja u sportu. Igrač koji će u istoriji ostati upamćen kao prva osoba kojoj je pokazan zeleni karton je Kristijan Ganalo, a Marko Mainardi kao prvi sudija koji je dodelio karton za promociju fer pleja u fudbalu.

https://www.youtube.com/watch?v=WtvsGaHNv5w

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekst“Orlovi” bolji od studenata
Naredni tekstSebastian Sabo: Neverovatan je osećaj biti učesnik polufinala Svetskog prvenstva!
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi