ZDRAVKOVIĆ ZAUSTAVIO MAŠINU

664

Na krilima sjajnog Ognjena Zdravkovića, košarkaši Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje savladali su Mašinski fakultet rezultatom 55:49 (14:17, 14:12, 16:12, 11:8), u okviru jedanaestog vikenda SUUB lige. Zdravković je sa 27 poena bio najbolji akter meča, a pratio ga je Kitanović sa 12 poena i 4 skoka. U taboru poražene ekipe, istakao se Garić sa 10 poena. Ekipa iz Ulice Blagoja Parovića je tečnom igrom u napadu iskoristila promašaje protivnika, koji je nekoliko puta u toku meča ulazio u šuterski kontraritam. Treba napomenuti i da je pobednička ekipa imala svega sedam igrača u rotaciji.

Finalni dan USSB

 

Danilović je trojkom otvorio meč, ali su nakon njegovog pogotka mašinci su nanizali nekoliko promašaja, što su Kitanović i Zdravković kaznili preciznim šutevima van linije 6, 75. čime su pomogli ekipi da se odlepi na više od dva poseda (13:6). Stojić je zaigrao agresivnije u odbrani, ukravši dve lopte zaredom, a Garić je poenima iz reketa uspeo da poveže redove u svom timu i umanji vođstvo protivnika, da bi Stojić pred kraj četvrtine trojkom preokrenuo rezultat.

Vođstvo Mašinskog fakulteta nije se dugo održalo. Zdravković je namestio ruku, postigavši 7 poena u drugoj četvrtini, čime je rezultatska klackalica prevagnula u korist njegovog tima. Igrač FSFV-a bio je prisutan u skoro svim segmentima igre: skakao je, asistirao, blokirao, preuzimao, udvajao, pruživši doslovno “ol araund” partiju u ovom delu igre. Ubrzo su obe ekipe ušle u kontraritam, tako da su se smenjivali promašaji na obe strane. Nijedna ekipa nije koristila šutersku dekoncentraciju druge, tako da je egal bio prisutan do kraja poluvremena.

 

Dekoncentracija je nastavila da prati mašince i u nastavku a seriju “ćoraka” sa linije za tri poena i nekoliko jeftino prodatih lopti, podupirala je i agresivna odbrana FSFV-a. Zdravkovićeva napadačka simultanka je nastavljena a njegovim pogocima sa distance i ispod koša, tim u belo-plavoj opremi odlazi na +6 (38:32). Repac, Garić i Danilović su odgovarali povremenim pogocima, ali realizacija nije bila na adekvatnom nivou da bi se ponovo preokrenuo rezultat.

Sastavi timova
FSFV    Mašinski fakultet   
12 J. Božović 22 I. Smiljanić
6 L. Popović 5 P. Danilović
10 D. Popović 9 A. Stojić
8 V. Romčević 7 V. Garić
3 O. Zdravković 8 M. Gojak
7 N. Kitanović 10 B. Rakić
2 D. Vlajić 13 N. Repac
14 N. Dimić
23 P. Perković
91 P. Bojović
6 A. Rajković
Poslednju četvrtinu obeležila je čvrsta igra u defanzivi i intenzivnije borbe pod košem. Zdravković je trojkom doveo svoju ekipu na +8 (49:41). Rakić i Danilović su uzvratili na isti način, čime su ugrozili prednost FSFV-ovaca, koji su nekolicinu narednih napada odigrali veoma konfuzno. Perković je odlično gradio pod košem, pokupivši brojne skokove, ali njegovu sjajnu defanzivu u reketu mašinci nisu uspeli da krunišu, jer se haotični scenario prelio i na njihovu polovinu terena. Za razliku od prethodnih serija promašaja u toku meča, ovaj put su momci u plavoj opremi promašivali relativno čiste šuteve. Kada se na to doda i faul u napadu Smiljanića, na manje od minut pre kraja, pri +6 za FSFV, jasno je da je manevarskog prostora za preokret bilo malo.
Statistika
IME EKIPE    FSFV Mašinski fakultet
Poeni 55 49
Šut za 1p 8/13 8/13
Šut za 2p 13/29 13/27
Šut za 3p 7/22 5/20
Of. Skok 9 5
Def. skok 28 22
Asis. 9 7
Blokada 2 1
Iz.lopta 7 6
Uk.lopta 2 6
Najefikasniji igrač na meču, Ognjen Zdravković, istakao je da je zadovoljan izdanjem svoje ekipe. “Ovo je bila bitna utakmica za nas. Uprkos tome što smo bili oslabljeni i što smo imali samo sedam igrača, uspeli smo da se revanširamo protivniku za poraz u prvom meču, najviše zahvaljujući dobroj odbrani”, konstatovao je Zdravković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstVETERINARSKI SLAVIO POSLE PRODUŽETKA
Naredni tekstSaobraćajni posle preokreta do pobede!
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.