ZAVRŠNICA SUUB LIGE (Ž) – Derbi legendica futsala za kraj!

596

Završnica futsal lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu biće odigrana u subotu 14. aprila u Hali sportova “Ranko Žeravica na Novom Beogradu. Za titulu u ženskoj konkurenciji boriće se ekipe koje su se sastale i u prošlogodišnjem finalu – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Fakultet organizacionih nauka, dok će se u meču za treće mesto sastati devojke sa Rudarsko geološkog fakulteta i Medicinskog fakulteta.

Finalni dan USSB

 

Najpre će se od 17 časova u “malom finalu” sastati futsalerke Rudarsko-geološkog fakulteta i Medicinskog fakulteta. Devojke sa RGF-a, koje predvodi Ana Veličković,  brane treće mesto koje su osvojile i prošle sezone. Međutim, ekipa iz Ulice doktora Subotića predstavljaće veoma neugodnog protivnika, naročito ukoliko na golu bude raspoložena Marija Vujnović, devojka koja je u polufinalnom meču protiv FON-a zabeležila 13 odbrana.

Finalni duel u ženskoj konkurenciji očekuje nas po završetku utakmice za treće mesto u konkurenciji muškaraca.

Fakultet organizacionih nauka ispunio je svoj ovogodišnji cilj plasmanom u finale lige Rektorata. Međutim, zasigurno je da će one pružiti snažan otpor aktuelnim šampionkama u borbi za titulu. Ekipa iz Ulice Jove Ilića, ima veoma uspešnu sezonu iza sebe. Osvojile su prvenstvo Univerzitetskog sportskog saveza Beograda, a u SUUB ligi ne znaju za poraz. Grupnu fazu završile su kao prvoplasirane sa gol razlikom plus 34. Od početka sezone, zahvaljujući čvrstoj i organizovanoj odbrani, FON nije primio nijedan pogodak. U polufinalnom duelu savladale su rezultatom 1:0 ekipu Medicinskog fakulteta, golom kapitenke Kristine Jovanović koja će zajedno sa Jovanom Jevremović i predstavljati najveću opasnost  po gol ekipe sa Košutnjaka. Takođe, ne sme se zaboraviti ni Marija Armuš, bivša kapitenka koja je jedna od najzaslužnijih za uspon ženske futsal ekipe FON-a i koja i dalje ima veoma važnu ulogu u timu. Ukoliko žele da stignu trofeja, futsalerke FON-a moraće da nastave sa snažnom igrom u odbrani, a dosta toga će zavisiti i od raspoloženja golmanskog tandema Asanović-Dujović. Koja god u subotu da stane na gol imaće veoma težak zadatak da zaustavi pokušaje prošlogodišnjih prvakinja.

 

Futsalerke Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja sezonama unazad dominiraju studentskim terenima. Ekipu predvodi Barbara Izgarević, devojka koja je kapitensku traku preuzela 2014. godine i od tada njena družina ne zna za poraz. I ove sezone grupnu fazu takmičenja završile su kao prvoplasirane bez ijednog izgubljenog boda i sa gol razlikom plus 63. U polufinalu “Pingvini sa Košutnjaka” u veoma neizvesnoj utakmici, punoj tenzija, savladali su rezultatom 3:1 ekipu Rudarsko-geološkog fakulteta. Napad FSFV-a predvode Andrijana Trišić, koja je sa dva pogotka u polufinalnom duelu i donela pobedu svojoj ekipi i Emilija Simić, koja je najefikasnija igračica u timu. Međutim, treba istaći da ekipa sa Košutnjaka igra timski te se ne sme zanemariti ni učinak ostalih devojaka koje sa velikim uspehom brane boje FSFV-a. U prošlogodišnjoj utakmici za titulu, četiri devojke su se upisale u strelce za ubedljivu pobedu od 7:0. Po jedan gol na tom meču postigle su Izgarevićeva, Grujićeva i Bobićeva, dok se Miloševićeva četiri puta upisala u strelce. Ukoliko žele da odbrane naslov prvaka futsalerke Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja moraće da prikažu igru koja ih je krasila svih ovih godina.

 

Nesumnjivo je da će i u ovogodišnjem finalu devojke sa FSFV-a ući kao apsolutni favoriti, a da li će taj epitet opravdati, ili će FON napraviti iznenađenje videćemo u subotu od 19:45 u večitom derbiju legendica futsala – kako ovaj meč nazivaju futsalerke obe ekipe.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB