Završena S.F. Liga Milorad Arsenijević „Balerina“

84

Finalnom utakmicom između ekipa Bebe u autu i Penzionera završena je prva Liga Milorad Arsenijević „Balerina“ u organizaciji Saobraćajnog fakulteta. Bolja u finalu bila je ekipa Bebe u autu pobedivši rezultatom 4:3 (1:0).

U Ligi koja je počela 28. februara učestovalo je 10 ekipa. Nakon ligaškog dela i devet odigranih kola najbolje ekipe su izborile plasman u play off gde se igralo po turnirskom sistemu. Sve utakmice odigrane su u balonu Maestro na Miljakovcu. Liga je prvi put ove godine organizovana od strane Studentskog parlamenta Saobraćajnog fakulteta i Saveza studenata Saobraćajnog fakulteta.

Jedna od najzaslužnijih osoba za organizaciju Lige je svakako Aleksandar Sibinov, koordinator resora za sport koji je istakao veliko zadovoljstvo nakon uspešnog završetka ovog projekta.
Liga je organizovana sa ciljem razvoja sportskih aktivnosti na fakultetu i prezadovoljan sam kako je sve funkcionisalo. Želeli smo nešto novo na našem fakultetu. Planirano je bilo da se održi turnir u trajanju od dva dana ali nakon prijavljivanja čak deset ekipa odlučili smo se da to ipak bude liga u trajanju od dva meseca. Očekujem da sledeće godine bude još masovnija liga i da sve bude na višem nivou nego ove. Pozivam sve da nam se pridruže u ovom projektu“, rekao je Sibinov.

Miloš Pavić je predsednik Studentskog parlamenta Saobraćajnog fakulteta i pored Sibinova osoba kojoj idu najveće zasluge za organizaciju.

Ideja ove lige je bila da se studenti našeg fakulteta dodatno podstaknu u sportskim aktivnostima i da na ovaj način dođe do formiranja ekipe Saobraćajac koja će u daljem periodu predstavljati naš fakultet u svim sportskim takmičenjima na Univerzitetu u Beogradu. Planiramo da se sledeće sezone organizuje liga sa 20 ekipa koja će trajati 2 polusezone. Veliku zahvalnost dugujem svom kolegi Aleksandru Sibinovu koji je zajedno sa mnom istrajao u ovoj ideji”, istakao je Pavić.

Pobednička ekipa Bebe u autu
Pobednička ekipa Bebe u autu

Što se same finalne utakmice tiče, sastale su se dve izuzetno kvalitetne ekipe. U uzavreloj atmosferi bolje se snašla ekipa Bebe u autu, koja je nakon vođstva na poluvremenu od 1:0, početkom drugom dela igre uvećala svoju prednost na 3:0 i time već tada rešila pitanje pobednika. Do kraja meča ekipa Penzionera je ipak pokazala da nije uzalud u finalu i uspela je da ublaži poraz.

Nakon meča svoje utiske o finalu i celoj ligi izneo je i najbolji golman finala i jedan od najzaslužnijih za osvajanje trofeja Marko Ristić, koji je predložio da se sledeće sezone samoj organizaciji lige pristupi još ozbiljnije.

Veoma uzbubljivo finale, kvalitetan protivnik. Naša odlučnost i veća želja su bile presudne i mislim da smo zasluženo slavili. Liga je za prvu godinu bila organizovana, očekujem da se sledeće sve podigne na još viši nivo”, bile su reči Ristića.

Najbolji strelac finala sa dva postignuta gola Aleksandar Pejović izrekao je sve pohvale za takmičenje.

Mislim da je liga dobro organizovana, i sa te strane sve ekipe mogu biti zadovoljne. Što se same utakmice tiče, igrali smo protiv ekipe koja nas je u prvom kolu pobedila. Danas kada je bilo najpotrebnije vratili smo im to i presrećan sam zbog trofeja”, rekao je Pejović.

Titulu najboljeg igrača finala poneo je futsaler Penzionera Miloš Pešović koji je i pored poraza zadovoljan izdanjem svoje ekipe u celoj ligi.

Čestitam protivničkoj ekipi, bili su borbeni, čvrsti. Moja ekipa je pokazala, samim učešćem u finalu, kvalitet. Zahvaljujući celoj ekipi ja sam proglašen za najboljeg igrača i srećan sam zbog toga. Sve pohvale organizatorima, odradili su sjajan posao”, istakao je Pešović.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstSaobraćajci zaustavili Filologe
Naredni tekstRukometašice FSFV-a brane titulu u finalu
Student sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Svaki dan mi počinje i završava se sportom, pre svega košarkom i fudbalom. Sanjam da jednoga dana izveštavam sa Olimpijskih igara, i prenosim finale Lige šampiona. Za sve što vas interesuje možete pisati na bojanmarinkovic95@gmail.com Moji tekstovi