EUROIJADA 2017: Petnaest medalja za fakultete iz Srbije!

241

Sedma po redu Eurijada je završena. Ove godine tradicionalno međunarodno univerzitetsko takmičenje održalo se u Parizu, a učešće je uzelo 50 fakulteta iz 21 države.

Odbojkaški turnir u muškoj konkurenciji obeležila je ekipa Fakulteta za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda. Odbojkaši PEP-a do zlatnog odličja stigli su savladavši, najpre u polufinalu ekipu Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada rezultatom 2:0, a potom su u finalnoj utakmici bili bolji od odbojkaša francuske ekipe Savinji sir Orž, takođe rezultatom 2:0. Treće mesto osvojili su Novosađani, koji su u borbi za bronzanu medalju pobedili Univerzitet Balaman iz Libana sa 2:0. U ženskoj konkurenciji titulu je osvojio Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada. One su u polufinalu savladale Univerzitet Pariz-Dofin rezltatom 2:0, dok su u finalu  bile bolje od kolegenica sa Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda sa 2:1. Devojke sa FON-a u polufinalu su bile bolje od Univerziteta Singidunum koji je zauzeo treće mesto, savladavši francuskinje rezultatom 2:0.

Titulu na rukometnom turniru osvojila je ekipa Tehničkog fakulteta iz Zrenjanina. Zrenjaninci su najpre u polufinalu savladali ekipu Stomatološkog fakulteta iz Pančeva rezultatom 21:15, a potom su u finalu savladali Rudarsko-geološki fakultet iz Beograda sa četiri gola razlike (19:15). Treće mesto osvojili su momci iz Pančeva koji su savladali Univerzitet Konstanc iz Nemačke rezultatom 12:5.

Košarkaši Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada osvojili su prvo mesto na ovogodišnjoj Eurijadi. Oni su u finalu bili bolji od Tehnološko-metalurškog fakulteta iz Beograda rezultatom 74:57. Novosađani su u polufinalu savladali ekipu Stomatološkog fakulteta iz Pančeva, koja nije uspela da osvoji treće mesto pošto su izgubili od ekipe “Street discipline” iz Pariza rezultatom 42:37. U konkurenciji devojaka, košarkašice Fakulteta organizavionih nauka osvojile su drugo mesto.

Futsaleri Pravnog fakulteta iz Beograda nisu uspeli da odbrane titulu na Evropskom kupu pošto su u neizvesnoj finalnoj uzakmici izgubili od Univerziteta iz Pule rezultatom 1:2. Treće mesto osvojila je ekipa Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada pošto su bili bolji od Fakulteta organizacionih nauka. U ženskoj konkurenciji ekipa Fakulteta organizacionih nauka zauzela je četvrto mesto.

U kvizu znanja prvo mesto osvojila je ekipa Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada, dok je drugoplasirana bila ekipa Fakulteta za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstEuroijada2017: počele borbe za polufinala
Naredni tekstMatematičari sigurni protiv Pravnika
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.