Zaštitari bez većih problema do nove pobede

94

U poslednjoj utakmici košarkaške Univerzitetske lige, ekipa FZNR-a savladala je košarkaše VTŠ rezultatom 38:32 (13:9, 8:8, 11:8, 6:7). Treba napomenuti da je ekipa Visoke tehničke škole ovaj mec igrala bez izmena, dok su njihovi protivnici imali čak tri izmene.

Tokom cele prve deonice igre, rezultat je bio u egalu, igralo se koš za koš i niko nije uspevao da stvori neku osetljiviju prednost. Tek u samom finišu, pri rezultatu 9:9, Zaštitari su uspeli da vezu 4 poena i sa tom prednošću odu na odmor.

U drugoj ćetvrtini nije viđeno mnogo košarkaškog umeća, a bilo je mnogo ličnih gresaka. Obe ekipe su veoma brzo izašle iz bonusa, ali uprkos tome, viđena su samo dva slobodna bacanja. Zaštitari su uspeli da zadrže svoju prednost i na poluvreme se otislo pri rezultatu 21:17.

Početkom drugog poluvremena, umor kosarkasa VTŠ, postajao je sve uočljiviji . Zaštitari su to iskoristili na najbolji mogući način i jakim tempom stigli su do još veće prednosti. Dobili su treću četvrtinu rezultatom 11:8 i tako su odmakli na čak sedam poena prednosti.

U poslednjem periodu, nije bilo previše neizvesnosti i košarkaši FZNR-a su uspeli da meč rutinski privedu kraju. Najefikasniji košarkaš u ekipi Fakulteta zaštite na radu bio je kapiten Radenković sa 13 poena, dok je u poraženom timu najzapaženiji bio Stojiljković sa 16 poena.

Ekipa Viskoke tehničke škole posle ovog poraza ostaje na poslednjem mestu, ali sa šansom da se domogne i devetog mesta uz samo jednu pobedu, zbog manjeg broja odigranih utakmica. Sa druge strane, košarkaši FZNR-a uspeli su da se domognu sedmog mesta i nastave borbu za doigravanje.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstElektronci srušili Mašince
Naredni tekstFZNR pobedio Singidunum – ostao u igri za plej-of
Živim u Nišu, gde i studiram novinarstvo na Filozofskom fakultetu. Volim sport, najviše košarku kojom sam se bavio veći deo svog detinjstva, ali i ostale koje redovno pratim. Za sada sam sportsko novinarstvo iskusio samo u srednjoj školi i tada sam shvatio da je to nešto čime želim da se bavim.