Zajedništvo Medicinskom donelo polufinale!

898

Ekipa Medicinskog fakuleta se plasirala u polufinale lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu pobedivši odbojkašice Pravnog fakuleta rezultatom 2:1 (25:21, 18:25, 16:14). Odbojkašice Medicinskog fakuleta su bile konkretnije u završnicama, strpljivo su čekale svoje šanse i uz veliku energiju trijumfovale.

Finalni dan USSB

 

Rasplet ovog četvrtfinalnog susreta se nikako nije mogao naslutiti nakon prvih razmena. Precizne servise tehničara Pravnog fakulteta znala je da nagradi Miloševski upisavši tri poena zaredom, a pridružila joj se i Despotovićeva nakon uspešnog prvog tempa, pa je brzo bilo 4:0. Pravni je u ovom periodu igre manje grešio, a Medicinski je u pravi ritam ušao sredinom seta. Dobrim napadom preko sredine, zone četiri i uz dva dobra bloka Mrdakovićeve i Baltićeve, Medicinski je došao na -1 (13:14), a nakon tajm-auta protivnica i izjednačio (14:14). U nastavku, rezultat je prelazio sa jedne na drugu stranu sve dok Pravnice nisu došle na +3 (19:16), ali nisu iskoristile stečenu prednost. Do kraja seta osvojile su još samo dva poena, a Medicinski je u potpunosti kontrolisao igru – bile su organizovanije u napadu, zaštita je bila na visini zadatka, a Pravni nikako nije mogao da nadmudri njihov blok. Jekovićeva je prvi tempo poslala iza devet metara, pa je tako Medicinski iskoristio prvu set loptu (25:21).

Start druge deonice je nagoveštavao izjednačenu borbu međutim, nakon preciznih servisa Jekovićeve, Pravni fakultet je poveo 8:5. Stečenu prednost su pravnice čuvale i uvećavale do kraja seta. Milenkovićeva je slala idealne lopte svojim saigračicama – napadale su bez greške sa krajeva, a ni prvi tempo nije zaostajao. Medicinski je pokušavao tajm-autima da preseče ritam protivnika, ali pravnice su bile neumoljive. Cvetkovićeva je bila koncentrisana pri servisu, a Pravni nije želeo ništa da prepušta slučaju, pa je zatražio kratku pauzu (18:13). Nakon predaha, ekipa Pravnog fakulteta je rutinski privela ovaj period igre kraju, a kapiten Milica Mutavdžić je preciznim smečom donela izjednačenje u setovima (25:18).

Sastavi timova
Medicinski fakultet Pravni fakultet
19 Milenković S. 13 Mutavdžić M.
5 Stanišić T. (L) 8 Jovanović S. (L)
3 Đorđević I. (L) 1 Despotović V.
10 Pejčin V. 4 Veljović T.
6 Baltić T. 5 Miloševski Lj.
7 Savić J. 10 Milenković M.
4 Vitas M. 12 Jeković A.
1 Kovačević M.
18 Cvetković N.
8 Kecman N.
11 Mamontov D.
9 Mrdaković A.
13 Šalović B.
2 Josipović V.
Pravni je nastavio u poenterskom ritmu i u taj-brejku, pa je prvi tajm-aut Medicinski zatražio pri rezultatu 2:6. Nakon preciznih servisa, ali i taktički osvojenih poena Pravnog, ekipe su otišle na promenu strana (8:3). Medicinskom je bila talična jedna polovina terena, opet su tu bolje zaigrale, dok odbrana Pravnog nije imala odgovor na napade Kovačevićeve i Vitas koja je servisima potpuno poremetila prijem protivnica (12:13). Kapiten Milenković obeležila je finiš meča – izblokirala je napad Medicinskog fakulteta za izjednačenje 14:14, precizno je napala i blokom postavila konačan rezultat 16:14.
Statistika
Medicinski fakultet Pravni fakultet
Poeni iz igre 29 27
As servis 8 12
Poeni iz bloka 8 3
Greške iz igre 14 10
Servis greške 2 4
Greške iz bloka 2 /
Sara Milenković je sa osmehom na licu istakla da utakmicu dobija tim, a ne pojedinci. “Utakmicu dobija tim, a ne pojedinačni, dobri igrači. Borile smo se svetski. Ekipa Pravnog fakuleta je veoma kvalitetna, ali mislim da je danas presudila energija koju smo imale”, izjavila je Milenkovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstNa krilima Lazarevićeve do polufinala
Naredni tekstNemeš drugi u Evropi
Student sam druge godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.