VUKIĆEVIĆ I VUKOVIĆ: Izgledalo je kao da smo na Olimpijadi!

480

Zimska Univerzijada, 28. po redu, održala se ove godine u februaru u Kazahstanskom gradu Almati. Srbija je imala šest predstavnika, a Andrija Vuković i Marko Vukićević branili su boje naše zemlje u alpskom skijanju.

Finalni dan USSB

Vukićević je u disciplini super veleslalom zauzeo četvrto mesto sa vremenom 1:03.88, što je bilo za 81 stotinku sporije od rezultata kojim je osvojena zlatna medalja. U istoj disciplini Vuković je bio 40. na rang listi. U alpskoj kombinaciji, Vukićević je završio na 13. mestu sa vremenom 2:05.45, a Vuković je bio 23. On je kombinaciju završio za 2:09.18. I Andrija i Marko su otišli iz Kazahstana prezadovoljni i organizacijom i samim kvalitetom takmičenja.

„Borilišta su bila vrhunski pripremljena, bolje od očekivanog. Bilo je na nivou Olimpijskih igara, što je iznenađujuće“, rekao nam je Marko.

Očekivanja su bila velika kod obojice naših predstavnika jer su bili u dobroj formi pred ovo takmičenje. Iako nisu osvojili medalje, pokazali su da će u narednom periodu biti konkurenti i za najsjajnija odličja.

„Nadao sam se dobrom plasmanu u alpskoj kombinaciji. Imao sam 11. mesto pred slalom, ali loša sreća i pad pred ciljem koštali su me boljeg plasmana. Zadovoljan sam, ali ipak ostaje žal”, govori Andrija i dodaje da je konkurencija bila izuzetno jaka. Vukićeviću je podijum izmakao za 11 stotinki.

Pitali smo naše skijaše gde se pripremaju za ovako velika takmičanja.

„Uslova za treninge koji su potrebni za takmičara visokog nivoa i međunarodnog dometa, u Srbiji na žalost nema, pa tako i ja nemam ni jedan skijaški trening u Srbiji, nego u inostranstvu”, kaže Marko.

Ni njegov kolega već duže vreme ne trenira u Srbiji. Andrija četiri godine živi u Americi i tamo se takmiči za svoj univerzitet.

Iako su se vratili bez odličja, momci priznaju da su njihovi apetiti za medaljama, posle nastupa u Kazahstanu, itekako porasli. Izazovi za njih tek predstoje, a mi smo sigurni da će Srbija u budućnosti imati razlog da bude ponosna na heroje snežnih borilišta.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB