Vučkovićeva i Brčin vodile Vojnu do trijumfa

1218

Odbojkašice Vojne akademije savladale su Akademiju poslovnih strukovnih studija maksimalnim rezultatom 2:0 (25:20, 25:19) na startu Kupa studentkinja i studenata koji organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Tim Vojne akademije je najviše zahvaljujući Brčinovoj osvojio prvi set, da bi u drugom posle preokreta i serije poena Vučkovićeve definitivno prelomio meč u velikoj sali SC Vizura na Novom Beogradu.

Finalni dan USSB

 

Prvi set uspešnije je otvorila ekipa sa Banjice zahvaljujući Gavrilovićevoj koja je direktno osvojila dva poena i iznudila jednu grešku protivnica (4:1). Prvo i jedino vođstvo u ovom period igre tim nekadašnjeg BPŠ-a stekao je serijom od 4:0 koju je inicirala Stošićeva (4:5). Međutim, tada su odbojkašice Vojne preuzele inicijativu, same su završavale poene, više pogađale pravo mesto nego grešile i tako stekle osetnih plus šest (13:7). Despot je pokušala da „probudi“ svoje saigračice, ali to nije bilo dovoljno jer su Vučkovićeva i Brčin, koja je u jednom trenutku vezala tri asa, bile neumoljive na drugoj strani mreže (21:12). Usledio je poslednji pokušaj tima sa Zvezdare da sustigne ubedljivu prednost rivala koji nije imao rešenja za servise Teovanovićeve sve do njene greške nakon sedam vezanih poena svoje ekipe (22:19). Ipak, Vojna je bez većih problema dovršila set (25:20).


Sastavi timova
Akademija poslovnih strukovnih studija Vojna akademija
2 Danijela Despot 1 Nina Ruškić
3 Jelena Kovačević 3 Bojana Radivojević
6 Boja Talijan 4 Ivona Brčin
7 Milica Dmiović 5 Milica Lazarević
9 Mila Gavrilović 7 Ivana Đuričić
13 Milica Stošić 8 Ivana Jevtić
14 Ljubica Tišma 9 Tijana Čičković
15 Tamara Teovanović 10 Dejana Ostojić
11 Jovana Stojković
12 Anastasija Stoilković
14 Anđela Vučković
19 Katarina Malinić

Nastavak okršaja bio je rezultatski neizvesniji od prvog dela igre. Sastav Vojne akademije imao je nekoliko raspoloženih odbojkašica na startu ovog seta dok je Poslovnu akademiju u egalu održavala Talijan (5:5). Ista igračica odservirala je as i smečovala, što je uz dve greške suparničkog tima bilo dovoljno za osetnih plus četiri (5:9). Nisu dugo uspele da održe stečeni plus, pri rezultatu 13:9 dozvolile su rivalu da veže čak sedam poena od kojih je možda i prelomni trenutak susreta bio poslednji kada je posle razmene koja je trajala skoro puna dva minuta Vučkovićeva poslala loptu na nebranjeni deo polja (16:13). Razlika se kretala u rasponu od jednog do tri poena do završnog dela seta. Tada su najbolje dve odbojkašice na utakmici Vučkovićeva i Brčin prelomile meč u korist svog tima za na kraju ubedljivih 25:19 i konačnu pobedu.

Statistika
Statistika: Akademija poslovnih strukovnih studija Vojna akademija
Poeni iz igre 19 23
Poeni iz bloka 3 1
As 7 10
Servis greške 4 3
Greške iz igre 12 7

MVP ovog duela bila je Anđela Vučković sa čak 15 osvojenih poena što je uz 11 koliko je dodala Ivona Brčin, bilo dovoljno sa siguran trijumf. Na suprotnoj strani devet poena zabeležila je Danijela Despot.

Druga najefikasnija odbojkašica na susretu Ivona Brčin istakla je kvalitet svojih saigračica najavivši borbu za visok plasman. „Danas se igrala dobra odbojka. Dosta bolje smo servirale nego u prošlom meču i ceo tim je bio na nivou. Rekla bih da smo kvalitetnije nego prošle sezone kada smo završile na četvrtoj poziciji. Ciljamo mesto u vrhu i borbu za medalju“, prokomentarisala je Brčin.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPoker golova Milenovića i Srdanovića za pobedu Singidunuma
Naredni tekstETF uspešan na startu sezone
Završio sam ETŠ "Nikola Tesla". Trenutno sam student četvrte godine novinarstva na FPN-u. Ceo život pratim sport, naročito fudbal i košarku. Želeo bih da se bavim sportskim novinarstvom i izveštavam sa najvećih takmičenja.