VTŠ u finalu Kupa savladala Matematički fakultet

1062

Na finalnom meču košarkaškog Kupa studenata u Beogradu snage su odmerili Viša turistička škola i Matematički fakultet, a iz duela kao pobednik je izašla VTŠ rezultatom 61:55 (10:16, 15:11, 18:9, 18:19). Utakmica se odigrala u hali KK Žarkovo. Najistaknutiji na meču u timu više škole bio je Perjaničić sa 19 poena, a među poraženima najbolji su bili Ocokoljić (25) i Ristić (13).

Finalni dan USSB

 

Meč je otvoren koševima za tri poena, prvo Jevtića za VTŠ, a već u narednom napadu i Ocokoljića za Matematički fakultet. Zatim je usledio faul Stojanovića i napad matematičara koji se završio košem Jankovića (5:3). Kontranapad VTŠ-a okončan je promašajem Lazića, ali i još jednim faulom Lekića, što  je MATF-u donelo dva slobodna bacnja, koja je na sreću VTŠ-a  Ocokoljić promašio. Ubrzo su svoje promašaje nadoknadio sa sedam uzastopnih poena, na šta se nadovezao Ristić poslednjom trojkom za matematičare u ovoj četvrtini povećavajući prednost na plus šest (16:10).

 

Na početku drugog dela Marković je povećao razliku na osam koševa, a zatim Stojanović na maksimalnih 11 (21:10). Perjaničić je pogodio zicer i smanjio razliku, zatim je Bojović napravio nesportsku grešku i dao VTŠ priliku za dva slobodna bacanja koja je Lazić pogodio. Istu grešku kao Bojović nedugo zatim napravio je  i Stojanović,  ali ovog put priliku za slobodne šuteve dobio je Perjaničić. Već nakon trojke Lazića prednost matematičara je bila ugrožena (25:21). Na minimalnu razliku VTŠ je doveo Perjaničić (25:23). Do izjednačenja u poslednjem minutu druge četvrtine je doveo Ilić slobodnim bacanjima, nakon ispunjenog bonusa matematičara. Iako su imali samo 35 sekundi do kraja košarkaši MATF-a su ostali da daju koš i prvo poluvreme završe u prednosti od dva poena (27:25).

Sastavi timova
                    Matematički fakultet                                   VTŠ
Stojević N.  Vasić M.
Marković Lj.  Lekić U.
Janković O.  Lazić P.
  Stojanović M.  Batnožić Đ.
  Rađenović S.  Perjaničić L.
Bojović B.  Jevtić N.
Smijanić N.  Ilić N.
  Todorović V.  Miladinović D.
  Ristić L.
Ocokoljić Đ.
Kovač S.
Već u prvim sekundama treće četvrtine Lazić košem za tri poena po  prvi put na ovom meču, je poveo  svoju ekipu do prednosti 28:27. Ta prednost nije dugo potrajala, jer je u igru ponovo ušao Ocokoljić koji je povratio prednost za matematičare (35:28). Na drugoj strani razigrani Lazić i Perjaničić su ređali koševe, ali i uspešno branili svoju stranu terena, učinivši gotovo nemogućim za matematičare da postignu koševe. Došlo je do potpunog preokreta do kraja četvrtine MATF je dao samo još jedno slobodno bacanje, što je protivnicima i više nego pomoglo da ovog puta četvrtinu završe u prednsti od sedam poena (36:43).
Statistika
Matematički fakultet VTŠ
Poeni 55 61
Šut za 1p 9/27 8/22
Šut za 2p 9/18 14/21
Šut za 3p 10/17 9/12
Defanzivni skokovi 17 14
Ofanzivni skokovi 12 11
Asistencije 7 10
Blokade 6 6
Izgubljene lopte 21 19
Ukradene lopte 9 13
Za razliku od prethodnih delova utakmice gde je uvek jedna ekipa imala znatno bolji rezultat, u ovom delu su oba tima bila jednako razigrana. Matematičari su dali 19, a VTŠ 18 koševa. Do ponovnog izjednačenja  doveli su Ristić i Janković,a do male prednosti matematičara došlo je košem Ocokoljića 46:45. VTŠ je pravio puno grešaka i davao je protivnicima prilike za slobodna bacanja, ali su to sa druge strane nadoknadili odličnim šutevima za tri poena Ilića, koji je vezao 13 poena i svojoj ekipi doneo prednost  svega nekoliko sekundi pred kraj, ali poslednje koševe je sa linije slobodnih bacanja pogodio Perjaničić povećavajući krajnji rezultat na 61:55.

Nakon meča i zaslužene pobede svoje utiske je podelio trener ekipe Visoke turističke škole Aleksa Simić. “Tri godine ova ekipa igra zajedno, tri puta smo bili u finalu, konačno u verovatno poslednjoj utakmici ovih momaka osvojili smo zlato”, rekao je Simić. “Pobeda i titula su za našeg pokojnog dekana Zorana Milenkovića, kao jedno veliko hvala što nam je omogućio da igramo košarku”, dodao je Simić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB