Vršačka Olimpijada, jer zabava ne prestaje

364

Unija studenata opštine Vršac zajedno sa Stonoteniskom akademijom “Millennium”, Vršačkim atletskim klubom 1926 i grupom “Harp bikes” organizuje drugu po redu Vršačku uličnu olimpijadu – “Sportom do uspeha”. Olimpijada počinje 17. jula i trajaće do 26. jula. I ovog leta biraćemo najboljeg sportistu i najbolju sportiskinju Vršačke ulične olimpijade i stoga te pozivamo da se prijaviš i takmičiš u što više sportova. Donja starosna granica je posebno napomenuta u svakom sportu, a ni u jednom sportu nema gornje starosne granice. Pored novčanih nagrada, najbolje očekuju i mnoge vredne robne i vaučer nagrade, kao i pehari i medalje.

Finalni dan USSB

Finale

Sportovi:

Basket (17. i 18. jul)– takmičenje u basketu održaće se u 3 kategorije (3×3, 1×1 i šut za 3 poena). Turnir će se igrati po FIBA pravilima, a ovom prilikom obezbedili smo i profesionalni teren za 3×3 na kome će se igrati ovaj turnir, teren će biti postavljen u centru grada. Najbolja ekipa iz Vršca ići će na finalni turnir 3×3 Srbije koji će se odigrati u Beogradu. U slučaju da dođe do prijave velikog broja ekipa jedan dan takmičenja će se održati na košarkaškom terenu na Poletu. Vršac je i ove godine na mapi 3×3 turnira u Srbiji i to možete videti klikom ovde. Kotizacije: 500din za 1×1 i šut za 3 poena i 2.000din za 3×3. Nagradni fond: 90.000 dinara.

Biciklizam (19. jul) – u saradnji sa grupom ”Harp bikes”, nakon dužeg vremena organizuje se ulična biciklistička trka. Start trke je ispred hotela ”Srbija” a trasu trke možete videti dole u prilogu. Dužina jednog kruga je 1.7km, a pobednik će biti ko prvi odveze 10 krugova. Napominjemo da mogu učestvovati isključivo drumski bicikli. Besplatno je učešće. Nagradni fond: 10.000 dinara.

Plivanje (20. jul)– na Vršačkom jezeru organizovaćemo takmičenje u plivanju u 3 kategorije: kraul, baterflaj i slobodni stil za devojke. Učešće je besplatno a najbolje takmičare očekuju vaučer nagrade;

Stoni tenis (21. i 22. jul) – u saradnji sa Stonoteniskom akademijom ”Millennium” u centru grada održaće se takmičenje u stonom tenisu. Igraće se u 4 kategorije: muškarci (singl i dubl) i devojke (singl i dubl). Kotizacije za singl kategorije iznose 500 dinara, a za dubl je slobodno učešće. Nagradni fond je 18.000 dinara.

Odbojka na pesku (24. i 25. juli) – turnir će se održati na Vršačkom jezeru na terenu koji ćemo uz pomoć Turističke opštine Vršac i DKP ”2. Oktobar” da osposobimo za korišćenje. Ekipu čine 2 igrača bez mogućnosti izmena. Kategorije su muška i ženska. Iznos kotizacije je 1.000 dinara po ekipi. Nagradni fond je 25.000 dinara.

Ulična trka (26. juli) – u saradnji sa ”Vršačkim atletskim klubom 1926” održaće se druga po redu Ulična trka. Dužina trase za trčanje je 5km. Star trke je ispred zgrade opštine a cilj je predviđen u ulici kod letnje pozornice u centru grada (nastavak Kumanovske ulice). Učešće je slobodno. Nagradni fond je 20.000 dinara.

Prijave možete vršiti:

Putem našeg sajta klikom ovde;
Putem facebook stranice;
– Na mail office@studentivrsac.org
– Na broj telefona 061 31 20 502

Smeštaj:

Za učesnike koji nisu iz Vršca postoji mogućnost smeštaja u nekoliko ugostiteljskih i smeštajnih objekata. Detalje oko smeštaja možete pogledati klikom ovde.

Volonteri:

Sve detalje oko uključivanja volontera u organizovanju olimpijade možete pročitati klikom ovde.

Projekat podržavaju opština Vršac i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu AP Vojvodine koji su sufinansirali ovu manifestaciju, kao i Olimpijski komitet Srbije.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIM: Neka se ponovi Moskva u Gvangžuu
Naredni tekstVlada Vujasinović: Ne idemo u Gvangžu kao turisti
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi