Vojnici pretrčali informatičare

1234

Košarkaši Vojne Akademije pobedili su ekipu Visoke strukovnih studija za IT rezultatom 79:50 (19:12, 21:13, 21:9, 18:16) u drugom kolu Prvenstva studenata u košarci u organizaciji USSB-a. Najraspoloženiji u ekipi ITS-a bio je Ognjen Popović sa dabl dabl učinkom od 17 poena i 14 skokova, dok su se na drugoj strani istakli Petar Đokić sa 17 poena i 5 asistencija, Filip Pavlović sa 19 poena i 7 skokova.

Finalni dan USSB

 

Vojnici su utakmicu otvorili snažno i požrtvovano, borili su se za svaku loptu što se odrazilo na rezultat. Prva 4 minuta u utakmici, vodili su rezultatom (13:0), seriju poena započeo je Pavlović sa preciznim šutem za 3 poena i ubrzo za 2 poena, Popović je prekinuo seriju vojnika sa preciznim prodorom, a ubrzo nakon njega Puzović je bio precizan oba puta sa linije slobodnih bacanja (13:4). Tempo igre je bio sporiji pred kraj četvrtine, pa su informatičari uspeli da iskoriste to i smanje prednost vojnika. Popović je uspešno vezao 7 poena, sa jednim pogođenim šutem za tri poena i dva za dva poena. Đokić je u poslednjem napadu asistirao iza leđa Mitroviću koji je bio precizan u prodoru (19:12).

Zbog manjka izmena na strani košarkaša ITS-a, Vojnici su startovali drugu četvrtinu sa čvrstom odbranom po celom terenu. ITS se dobro držao tokom presinga Vojne akademije, ali su tajm-aut zatražili posle par minuta igre (24:16). Nakon tajm-auta, košarkaši Vojne akademije prave seriju poena, postavljaju svoj tempo igre i dodatno uvećavaju prednost svoje ekipe. Đokić je najviše doprineo toj seriji sa svoja 5 poena, Milić ga je pratio sa 4 kao i Filipović (37:19). Do kraja četvrtine, tempo igre je bio sporiji, ali su informatičari uspeli da smanje prednost protivničke ekipe, Milisavljević je doprineo sa svoja dva poena pri prodoru dok je Rovčanin bio precizan pri šutu za tri poena uz zvuk sirene (40-25).

Sastav timova
Vojna akademija ITS
4 Vukadinović P. 5 Petrov N.
5 Đokić P. 9 Puzović L.
6 Filipović V. 10 Dobovšek A.
7 Živković Đ. 11 Rovčanin M.
8 Pavlović F. 12 Milisavljević L.
9 Ivezić D. 13 Popvić O.
10 Mršić J.
11 Mitrović D.
12 Filipović U.
13 Milić Đ.
14 Jevtić M.
15 Zdravković L.

Manjak igrača na klupi ITS-a je počeo da se primećuje u trećoj četvrtini, što se na kraju odrazilo na rezultat jer su uspeli da daju samo 9 poena. Tokom cele četvrtine vojnici su igrali čvrstu odbranu sa puno trčanja. Tamo gde je Milić stao u prvom poluvremenu, Zdraković je nastavio u drugom, bio je uspešan u skoku u odbrani kao i u napadu, i uspeo da obezbedi svojoj ekipi 6 poena i 4 ofanzivna skoka. Pavlović i Đokić dodali po 4 poena obojica. Dok su na strani ITS-a, precizni bili Milisavljević za ukupno 5 poena, a Popović i Puzović su dodali po 2 poena (61:34).

Statistika
Vojna akademija ITS
Šut za 1 poen 7/10 9/14
Šut za 2 poena 30/53 10/33
Šut za 3 poena 4/16 7/20
Defanzivni skokovi 13 13
Ofanzivni skokovi 15 7
Asistencije 18 4
Izgubljene 5 5
Ukradene 10 4
Blokade 0 3

Nakon kratkog odmora, informatičari su uspeli šutem za tri poena da u poslednjoj četvrtini smanje prednost svoje ekipe. Petrov je bio najefikasniji pogodivši dve, dok je Rovčanin pogodio još jednu. (63:43). Vojnici su izmenama imali svežinu na terenu, pa ni u jednom momentu nisu popustili sa odbranom. Malu seriju poena su napravili pred kraj četvrtine, a tačku na utakmicu je stavio Pavlović zakucavanjem iz naskoka (79:50).

 

Kapiten ekipe Vojne akademije, Veljko Filipović je bio zadovoljan igrom svoje ekipe. „Sve je pošlo po planu, prva kapitenska utakmica, dobro smo odradili treninge, vežbali i uspeli sve da prenesemo ovde. Protivnici nisu bili mnogo lošiji od nas, samo nisu imali dovoljno sreće.“ Nastavio je i dodao je očekivanja za dalji tok sezone. „Očekujem da nastavimo sa pobedama i dobrom igrom, i da gađamo prvo mesto“, zaključio je Filipović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKOŠARKA: Najava drugog kola USSB lige
Naredni tekstPodela bodova FPN-a i EKOF-a
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.