Vojna bez snage za potpuni preokret

295

Ženski odbojkaški tim Matematičkog fakulteta savladao je tim Vojne akademije sa 2:1 u setovima (25:19, 17:25, 15:9). Matematičarke su bolje odigrale prvi, a studentkinje akademije drugi set. Završnica je ponovo pripala ekipi Matematičkog fakulteta, te su one na taj način upisale pobedu.

Finalni dan USSB

Meč su bolje otvorile matematičarke pa su odmah povele sa 3:0. Galjak je pogodila as servis, ali je i „kuvanjem“ plasirala loptu u polje tima sa Vojne akademije. Vojnikinje su ubrzo stigle matematičarke predvođene pre svega Čičkovićevom.  U tom momentu rezltat je bio 7:7. Neko vreme (Bolje je reći “U nastavku” se igralo poen za poen. Za 13:13 lepo je kuvala kapiten akademije Vukadionovićeva. Nedugo zatim, matematičarke su, predvođene Draškovićevom i Dekićevom napravile prvu ozbiljniju i osetniju prednost – 14:19. Nakon tajmauta, tim Vojne akademije je pokušao rezultatski da se vrati u meč ali im to nije pošlo za rukom. Zahvaljujući pre svega dobroj i požrtvovanoj igri, matematičarke su sačuvale prednost i osvojile prvi set rezultatom 25:19. U završnici je ponovo dobra bila Goljak.

Sastavi timova
Vojna akademija Matematički fakultet
Cvikić N. Milutinović J.
Čičković T. Drašković N.
Stamenković J. Bakarević V.
Vukadinović M. Đurđević J.
Oroviić M. Galjak M.
Milovanović M. Dekić K.
Rasulić M. Zastavniković M.
Vulić A.

Drugi set počeo je prilično ujednačeno. Nakon dužeg poena, za 1:1 po paraleli je bila precizna matematičarka Draškovićeva. Odmah zatim za 2:1, Milutinovićeva je blokirala smeč tima sa Vojne akademije. Nekoliko narednih minuta, igralo se poen za poen a nakon tajmauta koje su pozvale matematičarke pri rezultatu 11:9, studentkinje akademije su odigrale znatno staloženije i bolje. Serijom od 5:1 stekle su rezultatsku prednost od 16:11. Osim Čičkovićeve, dobra u ovom periodu bila je i Orovićeva. Matematičarke su pokušale da se vrate u set preko Đurđevićeve koja je postigla dva uzastopna poena ali nisu uspele u tome. Pri rezultatu 16:12, Vojna akademija je zatražila tajmaut posle kojeg je usledila sama završnica seta. Ovaj period su takođe bolje odigrale studentkinje Vojne akademije. Poslednji poen u ovom setu pogodila je Cvikićeva uspešnim kuvanjem. Na kraju, devojke sa Vojne akademije osvojile su set rezultatom 25:17.

Usledio je treći i odlučujući set. Prvi poen su posle greške matematičarki postigle studentkinje akademije, ali su zatim devojke sa Matematičkog fakulteta odigrale bolje i stekle prednost od 6:1. Predvodila ih je Draškovićeva koja je dva puta uzastopno pogodila as poena, ali i Galjak koja je ovu prednost krunisala smeč udrarcem po dijagonali. Tim Vojne akademije se vratio na  6:3 uz pomoć Orovićeve. Pri vođstvu matematičarki od 9:3 dva uzastopna poena osvojio je tim Vojne akademije uz pomoć dvojnog bloka. Na 12:6 matematičarke su povisile preko kapitena Dekićeve. Studentkinje vojne akademije su na kraju ostale bez snage, što su matematičarke osetile i mirno privele meč kraju. Na kraju set su osvojile rezultatom 15:9 i tako slavile u ovom meču.

Statistika
Statistika: Vojna akademija Matematički fakultet
Poeni iz igre 21 26
Poeni iz bloka 2 1
As 4 7
Servis greške 8 8
Greške iz igre 15 18

Draškovićeva, jedna od najzapaženijih u timu matematičkog fakulteta ukratko se osvrnula na utakmicu: „Prvi set smo odigrale dobro, dok smo se u drugom malo opustile što nas je koštalo gubitkom seta. Završnicu smo odigrale mirno, što nam je na kraju donelo pobedu“, rekla je Draškovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMašinci bolji od FSFV-ovaca u košarkaškom derbiju
Naredni tekstBPŠ nadigrala vojnike
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.