Vladimir Gluhović u trci za “Filippi Spirit Award 2017”

375

Svetska veslačka organizacija (FISA) uvrstila je Vladimira Gluhovića, člana veslačkog kluba “Beogradski univerzitet” i studenta Medicinskog fakulteta u finalni izbor za nagradu “Filippi spirit 2017”.

Finalni dan USSB

 

“Filippi Spirit Award” je jedina međunarodna nagrada koja prepoznaje univerzitetske veslače i dodeljuje se petu godinu zaredom. Svetska veslačka federacija (FISA) je u finalni izbor za dobitnika ove nagrade, pored predstavnika iz Južne Afrike, Zimbabvea i Velike Britanije,odabrala i srpskog veslača.

Vladimir ističe da je ova nominacija veliki uspeh, kako za njega, tako i za njegov klub, jer se nalaze među pet najboljih za 2017. godinu.”Naš klub je dokazao da, pored siromašne infrastrukture,može da iznedri dobre studente veslače, a u korist tome govore i dve nominacije za Filippi Spirit Award. Ideja ove nagrade je da se pokaže da je veslanje pomoglo u razvoju akademskog duha, kao i da je akademski život pomogao u razvoju veslačkog duha. Svaka nagrada među studentima dobro utiče na promociju tog sporta i njegovo jačanje”, zaključio je Gluhović.

Pored priznanja, jedan od pet finalista doneće svom klubu nov veslački trkački čamac za osmerac, a Gluhović kaže da bi to “Beogradskom univerzitetu” veoma značilo:”Obnova infrastrukture kluba zaista bi dobrodošla, jer su naši čamci već zastareli i propuštaju vodu”.

Žiri koji će u sledećoj fazi takmičenja proglasiti pobednika čine predsednik FISA Žan-Kristof Roland, olimpijski šampion i bivši univerzitetski veslač Novog Zelanda Mahe Drisdejl, nemačka olimpijska i svetska prvakinja u veslanju Lenka Vehilekar i izvršni direktor kompanije “Filippi Lido”, David Filipi.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB